Novi bunari i zamena ventila-sve u cilju stabilnog vodosnabdevanja (VIDEO)

Javno preduzeće za komunalnu privredu GO Lazarevac u proteklom periodu, vodovodne kapacitete pojačalo je bušenjem tri nova bunara na izvorištu Peštan i time za korisnike obezbeilo veće količine vode.

Dva bunara su puštena u rad, dok treći nije iz tehničkih razloga. Restrikcija vode nema a ono što podstiče optimizam jeste činjenica da je u poslednjih par dana potrošnja vode bila na nivou letnjeg perioda, istakao je direktor JPKP Lazarevac, Aleksandar Rakić.

‚‚Takvu potrošnju možemo da pratimo. Ja se nadam da će tako biti i tokom leta i da nećemo imati ozbiljnijih problema. Plaše nas eventualne suše i da se ne ponovi prošla godina kada je sve do jeseni bilo jako malo padavina“ kaže on.

Redovno vodosnabdevanje je jako važno iz dva razloga, prevashodno zbog građana i njihovih potreba, a sa druge strane iz razloga što česta isključenja dovode do pucanja na vodovodnoj mreži usled naglog povećanja pritiska.

Lazarevačko komunalno preduzeće trenutno je angažovano na zameni ventila  na mreži. Mnogi od njih su davno postavljeni, neki su i ‚‚probili“ što je izazivalo gubitke na mreži, tako da je zbog intervencije na nekoj lokaciji,često pola grada ostajalo bez vode dok se kvar ne sanira.

‚‚Dao sam nalog kolegama da izvršimo prvo zamenu postojećih ventila, dok ćemo u sledećoj fazi otvoriti nova ventilska mesta, čime ćemo zaustavljanje vode prilikom intervencija ograničiti na što manji deo grada“ objašnjava Rakić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Edukacija na terenu – Studenti iz Kragujevca u RB Kolubara
Next post Nastavlja se rešavanje problema nedostajuće kanalizacione mreže u lajkovačkim selima (VIDEO)