Obeležen Dan opštine Lazarevac – VIDOVDAN (VIDEO)

Intonacijom himne Bože pravde,danas je u Centru za kulturu, otpočela svečana sednica Skupštine GO Lazarevac, povodom obeležavanja Vidovdana, dana opštine.

Svečanoj sednici pored opštinskog rukovodstva prisustvovali su i narodni poslanici i odbornici Skupštine Grada Beograda, predstavnici susednih opština, predstavnici grada Šapca i delegacija opštine Valandovo iz Severne Makedonije. Takođe, sednici su prisustvovali i predstavnici EPS-a, Srpske pravoslavne crkve, kao i javnih preduzeća i ustanova.

Prisutne je pozdravio i praznik i čestitao, podsetivši na istotrijat našeg grada, predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić.

Nakon emitovanja filma o svemu što je u proteklom periodu urađeno na teritoriji naše opštine, kao i o planovima za naredni period, domaćine i goste pozdravio je i predsednik lazarevačke opštine, Bojan Stević.

Odlukom Komisije za dodelu javnih priznanja Skupštine GO Lazarevac i ove godine proglašeni su najbolji među najboljima.

Nagrada GO Lazarevac iz oblasti protiv požarne zaštite uručena je Bogoljubu Živojinoviću iz Barzilovice, vođi vatrogasne stanice.

Nagrade GO Lazarevac iz oblasti stvaralaštva mladih dodeljene su Aleksi Kantaru iz Vrbovna, studentu Filološko umetničkog fakulteta u Kragujevcu, Aleksandru Rabrenoviću iz Lazarevca, studentu Fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i Željani Živković iz Trbušnice, učenici Arhitektonsko tehničke škole u Beogradu.

Vidovdanska nagrada GO Lazarrevac ove godine dodeljena je Gradskom centru za socijalni rad, odeljenje Lazarevac.

Pored navedenih, uručene su i dve plakete zahvalnosti zaslužnim građanima i to Željku Petronijeviću iz Lazarevca u znak posebnog priznanja za pokazanu humanost i  hrabrost prilikom spašavanja maloletnih lica od napada razjarenog psa, kao i Vladanu Starčeviću iz Junkovca za spašavanje maloletnog lica iz nabujale rekeTurije tokom poplava koje su našu opštinu pogodile tokom prošle godine.

Nakon uručenih priznanja usledio je kulturno umetnički program i koktel u foajeu Centra za kulturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Proglašena vanredna situacija u Lazarevcu -najveću štetu pretrpela MZ Veliki Crljeni (VIDEO)
Next post Delegacija iz Valandova u poseti Lazarevcu (VIDEO)