Proglašena vanredna situacija u Lazarevcu -najveću štetu pretrpela MZ Veliki Crljeni (VIDEO)

Na jutros održanoj sednici Štaba za vanredne situacije,  na teritoriji GO Lazarevac usled obilnih padavina koje su juče pogodile opštinu, prooglašena je vanredna situacija.

Najveću štetu pretrpela je MZ Vellki Crljeni, gde je poplavljeno oko 30 domaćinstava, naveo je pored ostalog komadant Štaba, BojanStević.

“Moram napomenuti da, zahvaljujuči brzoj intervenciji vatrogasnih jedinica MUP-a Srbije u Lazarevcu, industrijskih vatrogasaca, ali i opštinskih javnih preduzeća, zaposlenih u RB Kolubara i naših sugrađana, brzo smo dejstvovali tako da nijie bilo nekih težih posledica u smislu ugrožavanja života naših sugrađana.

Najveća nam je šteta u MZ Veliki Crljeni, koja se deli u dva pravca. Prvi pravac je gde  je poplavljeno između 25 i 30 domaćinstava, ali pored toga imamo i veliki broj putne infrastrukture koja je ugrožena. Apelovao bih na naše sugrađane koji koriste motorna vozila, pogotovo u MZ Crljeni i pogotovo deo puta  ulice  3.oktobar od Vreoca prema Cr4ljenima, da povedu računa, jer je došlo do urušavanja rovova i sužavanja puta”, rekao je on.

Stević je takođe naveo da je došlo do većeg oštećenja puta, odnosno mosta O5 310 Dudovica-Barzilovoica-Brajkovac, gde je urušen potporni zid , kao i puta prema Kamenici i pet putnih pravaca u MZ Veliki Crljeni.

Voda se ulivala u prizemne stambene objekte, čiji broj još uverk nije u potpunosti evidentiran i okvirno iznosi oko 40 objekata. Pored toga, problem je i sa kablom za napajanje Telekom Srbia, gde su bez telefonskih linija ostali Dom Zdravlja i oko 1200 domaćinstava.

Pored svega navedenog, tokom jučerašnjeg dana, usled udara groma, izbila su i tri požara na porodičnim kućama  u Stepojevcu, Crljenima i Mirosaljcima, gde na sreću nije bilo povređenih, ali su materijalne štete ogromne.

Štab za vanredne situacije GO Lazarevac formiraće komisije koje će precizno, prema jasnim uputstvima izvršiti popis domaćinstava gde je voda ušla u stambene objekte.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Odbornici u Lajkovcu usvojili Prvi rebalans budzeta (VIDEO)
Next post Obeležen Dan opštine Lazarevac – VIDOVDAN (VIDEO)