Odbornici u Lajkovcu usvojili Prvi rebalans budzeta (VIDEO)

Treća sednica Skupštine opštine Lajkovac održana je danas, a najznačajnija tačka Dnevnog reda bio je Prvi rebalans budzeta.

Odbornici su takođe usvojilii Predlog odluke o završnom računu budzeta za 2023. godinu, Predlog odluke o promeni Statuta opštine, Program drugih izmena i dopuna Programa uređenja građevinskog zemljišta za  2024. godinu, data je saglasnost na druge izmene i dopune plana poslovanja JP „Gradska čistoća“ za tekuću godinu i drugo.

Nakon sednice o najzačajnijim tačkama govorio je predsednik lajkovačke opštine, Andrija Živković.

“ Najveći prihod koji je ostvaren i kojim je uvećan budzet ovim prvim rebalansom jeste znatno veći prihod od rudne rente, odnosno mineralnih sirovina koje dobijamood RB Kolubara, odnosno EPS-a, tako da novog novca imamo oko 130 miliona dinara, plus oko 105 miliona po završnom računu koji je danas usvojem i ja mogu slobodno da kažem da sam pre svega ponosan na ovaj Prvi rebalans za 2024.godinu i da ćemo, ako sve bude kako treba do kraja godine završiti sve one stvari koje treba da uradimo. Uz to smo ispunili zahteve svih ustanova i preduzeća koji su korisnici opštinskog budzeta i koji su dobili onoliko novca koliko im je bilo potrebno” rekao je Živković navodeći najzačajnije investicije predviđene rebalansom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Lazarevačkim đacima generacije i Vukovcima uručeni pokloni GO Lazarevac – U septembru slede i novčane nagrade (VIDEO)
Next post Proglašena vanredna situacija u Lazarevcu -najveću štetu pretrpela MZ Veliki Crljeni (VIDEO)