Obeležen Dan OŠ ‚‚Mile Dubljević“ u Lajkovcu (VIDEO)

Osnovna škola ‚‚Mile Dubljević“ u Lajkovcu obeležila je svoj dan.

Pred učiteljima i nastavnicima, ali i brojnim gostima iz područnih i drugih škola kao i predstavnicima opštinskog rukovodstva, izvedena je priredba učenika nižih i viših razreda. Oni su pokazali svoja recitatorska, glumačka i literarna umeća a sve prisutne pozdravila je direktorka škole Biljana Žujović.

‚‚Danas imamo zadovoljstvo da se posle dužeg vremena družimo sa našim bivšim kolegama, sadašnjim penzionerima. Korona nas je sve malo udaljila ali ih nismo zaboravili i uvek su nam dobrodošli. Danas slavimo više od šest decenija rada naše škole, decenija zasnovanih na plemenitoj misiji vaspitanja i obrazovanja, uvek se vodeći mišlju da je znanje blago koje nam niko ne može ukrasti“, rekla je ona.

Osnovna škola “Mile Dubljević” u Lajkovcu nosi ime učitelja i poginulog borca u Drugom svetskom ratu, koji je službovao u Lajkovcu i Jabučju, Miletu Dubljeviću. Nastava se u sadašnjoj zgradi odvija od 1962. godine. Pored matične škole postoje i izdvojena odeljenja u mestima: Bogovađa, Bajevac, Selo Lajkovac, Ćelije, Markova Crkva, Pepeljevac, Nepričava, Vračević, Donji Lajkovac i Ratkovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Aktivni “Ćirini” planinari
Next post Novo vozilo za vozni park Doma zdravlja u Ljigu (VIDEO)