Obeležen Dan škole „Sestre Pavlović“ u Belanovici (VIDEO)

Tradicionalnim programom obeležen je Dan škole „Sestre Pavlović“ u Belanovici. Ove godine proslava je održana u rekonstruisanom objektu obrazovne ustanove u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili prisutni, predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević sa čelnicima i brojnim pojedincima koji su pomogli renoviranje objekta.

Obeležavanje Dana škole započeto je polaganjem venca na spomen bistu. Sportskim aktvnostima je nastavljen program, u okviru kojih su održani turniri među đacima. I ove godine učenici prvog razreda su sa svojim učiteljicama sadili drvo generacije. Proslava je zaokružena kulturnim programom i dodelom zahvalnica svim zaslužnim zvanicama i učenicima. O Danu škole i broju učenika koji pohađa OŠ „Sestre Pavlović“ sa područnim odeljenjima govorio je u izjavi za KISSINFO.rs direktor ove obrazovne ustanove Dejan Stanojević.

„Posebna čast nam je pripala što se u velikom broju gostiju i učenika odvilo obeležavanje ovog dana. Ove godine proslava je upriličena u renoviranom i dograđenom objektu škole u koji smo se uselili u oktobru 2021. godine. OŠ „Sestre Pavlović“ u Belanovici broji pet izdvojenih odeljenja koji se nalaze u Kozelju, Poljanicama, Šutcima, Kalanjevcima i Živkovcima. Zbirno sa izdvojenim odeljenjima i matičnom školom brojimo 130 učenika.“

Stanojević nam je objasnio po kom planu će biti priveden kraj ove školske godine: „Nakon uspešno realizovane ekskurzije, privodimo kraju ovu školsku godinu. Poseban fokus je na učenicima osmog razreda i polaganju završnog ispita. Spremamo i proslavu maturske večeri.“

U kulturnom programu koji su pripremili sa svojim učiteljima i nastavnicima, učenici ove obrazovne ustanove su uveličali obeležavanje Dana škole, izmaili osmehe i aplauz publike.

Dodeljena je zahvalnica predsedniku opštine Ljig Draganu Lazareviću za izuzetno zalaganje u realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje škole. Za doprinos u vidu donacije i opremanja škole novim nameštajem zahvalnice su dobili brojni privrednici, preduzetnici, predstavnici državnih firmi i pojedinci. Priznanja su dobili i oni koji su se zalagali i dali doprinos za unapređenje uslova rada škole. Pohvalnice za posvećenost profesiji dobili su, Ivan Marinković, Marija Gajić, Milka Sekulić, Marijana Isidorović i Aleksandra Đurovac. Pohvalnice i knjige na Dan škole dobili su učenici Aleksandra Josipović, Sofija Sretenović, Đurđina Lomić i Milan Tomić.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post U toku sanacija odlagača 4 na PK Tamnava Zapad
Next post Aktivni “Ćirini” planinari