Odbornici lajkovačkog parlamenta usvojili budzet za narednu godinu (VIDEO)

U Lajkovcu je danas održano devetnaesto, pšoslednje u ovoj kalendarskoj godini  zasedanje lokalnog parlamenta. Glavna tema sednice Skupštine svakako je bio budzet opštine Lajkovac za narednu godinu, a na Dnevnom redu bile su i tačke koje su se odnosile na izveštaje, planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova.

Predsednik lajkovačke opštine, Andrija Živković kaže da ono što lično zamera, kada je u pitanju samo skupštinsko zasedanje jeste odsustvo opozicije, koja već duže vreme ne dolazi na sednice i ne učestvuje u radu, a kako kaže, različita mišljenja su uvek dobrodošla i iz njih se mogu naći najbolja rešenja.

“ Budzet za narednu godinu je takav kakav jeste, po meni je moglo bolje i u globalu, nisam zadovoljan”, kaže Živković.

“Tekući prihodi za narednu godinu su ispod 900 miliona dinara , odnosno 896 miliona tekućih prihoda, a nisam zadovoljan ni što imamo mnogo premnetih obaveza.

Iz objektivnih razloga u narednu godinu ćemo preneti 158 milona dinara. Ovo je novac koji se pre svega odnosi na ugovorene radove i to je dobro, jer se oni uveliko odvijaju i biće završeni u prvih par meseci naredne godine. Tu pre sveag mislim na parking ispred zgrade silosa, parterno uređenje konaka  i uređenje njihove unutrušnjosti, a takođe pre nekoliko dana završena je javna nabavka za poarterno uređenje centra Jabučja.

Planirali smo sredstva za sve korisnike budzeta, pre svega za one ustanove i preduzeća čiji je opština osnivač. Samo za komnalno je za sledeću godinu opredeljeno 106 miliona dinara, za PU “Leptirić” preko 100 miliona, nismo odustali ni od onih socijalnih davanja, mislim na penzionere, “Pomoć u kući”, za najbolje studente, nastavili smo sa finansiranjem vantelesne oplodnje, budzet za sport je sa 22 povećan na 25 miliona dinara, budzet za poljoprivredu povećan je za milion diara, skoro 13 miliona opredeljeno j za zdravstvenu zaštitu i potrebe lajkovačkog Doma zdravlja, ostala je i jednokratna pomoć porodiljama u iznosu od 120 hiljada dinara, iako me brine podatak da je Lajkovac smanjio broj stanovnika za oko 10 procenata…” navoi on.

Pored usvajanja plana i programa rada ustanova i preduzeća u Lajkovcu, na današnjoj sednici, dosadašnji vršilac dužnosti direktora KC “Hadzi Ruvim”, Milutin Ranković imenovan je na mesto direktora ove ustanove za period od četiri godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Novogodišnja darivanja u Lajkovcu (VIDEO)
Next post Rekordan budzet za GO Lazarevac