Rekordan budzet za GO Lazarevac

Odbornici Skupštine GO Lazarevac na danas održanoj 20. sednici koja je trajala više od pet sati,  usvojili su 10 tačaka Dnevnog reda od kojih po skraćenom postupku tačku koja se odnosila na Predlog Rešenja o izboru članova Komisije za rodnu ravnopravnost.

Najznačajnija tema sedice bio je budzet opštine za narednu godinu koji, sa prenetim sredstvima iznosi 1,539.395.447 dinara.

Pored budzeta, usvojen je i izveštaj o izvršenju istog za period 01.01.2022 – 30.09.2022. kao i Predlog odluke o stavljanju van upotrebe mesnog groblja u Medoševcu, određivanju groblja “Lazarevac 2” za sahranjivanje i o načinu njegovog korišćenja za preseljenje mesnog groblja u Medoševcu.

Ppred toga data je saglasnost na Programe poslovanja Centra za kulturu i JP za izgradnju Lazarevca, saglasnost na promenu statuta Centra za kulturu,  kao i na poseban program JP za izgradnju Lazarevca za korišćenje subvencija iz budzeta GO Lazarevac za 2023. godinu.

Nakon sednice novinarima se obratio predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić.

“Ovo je bila sednica u kojoj je većina odbornika uzimala reč i to svakako treba pohvaliti.

Što se budzeta tiče, ovo je jedan od rekordnih budzeta i mislim da je napravljen po meri građana  Lazarevca. U 2023.godini imaćemo dosta projekata da završimo, kao i da pokrenemo nove. Budzet je napravljen tako da bude razvojni , dosta infrastrukturnih projekata će biti završeno, a to je ono što građani od nas i očekuju. Lazarevčani zaslužuj da žive u jednom boljem i lepšem gradu i imaju najbolje moguće uslove da žive, rade i stvaraju.

Pored budzeta tu su i dve veoma važne tačke koje smo objedinili, a to je stavljanje van upotrebe mesnog groblja u Medoševcu. Meštani su preko Saveta Mesne zajednic potpisali sporazm sa EPS-om o stavljanju mesnog groblja van upotrebe i njegovom preseljenju na lokaciju “Novi Medoševac 2”, a u sporazumu stoji da je EPS dužan da po hitnom postupku iseli određeni broj domaćinstava, koji su najviše ugroženi rudarskim radovima.  Ti ljudi zaista žive u nehumanim uslovima, na samom obodu kopa i oni već duže vreme teže ka tome da se presele i život nstave u nekoj zdravijoj sredini.

Sa zadovoljstvom smo izglasali ovu odluku koja je prduslov za preseljenje celog naseljenog mesta Medoševac” rekao je Sinđelić.

On je takođe uputio praznične čestitke svojim sugrađanima, poželevši im zdravlja, sreće, ljubavi i blagsostanja u predstojećoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Odbornici lajkovačkog parlamenta usvojili budzet za narednu godinu (VIDEO)
Next post Ulaganjem u „ozelenjavanje” finansijskog sektora u Srbiji, IFC promoviše finansiranje projekata u oblasti klimatskih promena