Održana 47. sednica opštinskog Veća u Lajkovcu (VIDEO)

Danas je u Lajkovcu održana 47.sednica opštinskog Veća.

Razmatrano je14 tačaka Dnevnog reda od kojih je jedan deo bio verifikacionog tipa, a  nakon sednice o najznačajnijim temama govorio je predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković.

On je podsetio da je u poslednjih nekoliko godina smanjen fond za zaštitu životne sredine i sada je za ovu godinu predviđeno 3,900.000  dinara,od čega će najveći deo biti opredeljen za deponiju u Kaleniću, i izrazio nadu da će ona u naredne dve godine zaživeti, te da će biti rešen problem komunalnog otpada za čitav Kolubarski okrug.

“ Ono što bih takođe izdvojio jeste plan i program poljoprivrede za 2023. godinu, gde je taj fond nakon nekoliko godina  uvećan za milion dinara i ove godine će iznositi 17,300.000 dinara.  Takođe, jako je bitno da smo 300.000 dinara  iz tekuće budzetske rezerve izdvojili za rehabilitaciju ulice Petra Bojovića koja vodi ka Jolića vodenici i reci Kolubari.”

Živković je takođe istakao da je iz tekuće budzetske rezerve izdvojeno 500.000 dinara kao donaciju za oslikavanje Sabornog  Hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, a ono što je takođe podvukao kao značajno odnosi se na zgradu Silosa gde se nalazi kineska robna kuća, te je, obzirom da je istekao ugovor o zakupu predloženo da u naredne dve godine zakupac ne plaća zakup već da na ime toga uradi fasadu na pomenutom objektu.

Razmatran je Izveštaj o sprovedenom Programu unapređenja zdravstvene zaštite stanovnika opštine Lajkovac za 2021. godinu, Izveštaj o izvršenju Programa Crvenog krsta Lajkovac za 2022. godinu, Izveštaj o korišćenju sredstava budzetskog fonda za zaštitu životne sredine za proteklu godinu, zatim razmatranje Nacrta Progama podrške  za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za tekuću godinu, program stručne komisije za usvajanje završnih izveštaja o realizaciji godišnjih i posebnih programa sportskih organizacija za 2022. godinu i drugo.

Živković je takođe najavio i  Radničke sportske igre u organizaciji Sportskog Saveza opštine Lajkovac.

U planu je da do polovine marta bue održano još nekoliko sednica opštinskog Veća, nakon čega će biti zakazana i prva sednica Skupštine u ovoj kalendarskoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Zimska služba spremno dočekala prvi veći sneg
Next post Planovi za dalji razvoj poljoprivrede u opštini Lazarevac (VIDEO)