Zimska služba spremno dočekala prvi veći sneg

Ekipe Zimske službe lajkovačkog komunalnog preduzeća u petak su počele čišćenje puteva prvog prioriteta, kojih u opštini Lajkovac ima oko 140 kilometara. Uporedo sa uklanjanjem snežnih nanosa posipani su rizla i industrijska so.

U prvi prioritet spadaju ulice koje vode ka najznačajnijim ustanovama, putevi prvog i drugog reda, kao i putevi za nepokretne i stare osobe, trudnice i osobe koje idu na dijalizu.

Na gradskom području sneg nije stvarao značajnije probleme za odvijanje saobraćaja, dok u pojedinim zaseocima ima potrebe za ozbiljnijim intervencijama, kao što je slučaj bio pored reke Toplice u Markovoj Crkvi i kod „Čitačke kolibe“ u Vračeviću.

Sneg nije veliki pa ako bude potrebe za čišćenjem puteva drugog prioriteta Zimska služba će intervenisati kamionima i traktorima sa raonicima i posipačima.

Za hitne slučajeve građani se mogu javiti šefu Zimske službe na telefon 069 884 0001. Apeluje se na građane da očiste sneg ispred svojih domova i poslovnog prostora.

Zimsko održavanje na području opštine Lajkovac i ove sezone je povereno Javnom preduzeću za obavljanje komunalnih poslova „Gradska čistoća“, koje ga sprovodi prema usvojenom planu Zimske službe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Izložba slika “”Iza tamnih naočara”u Modernoj galeriji
Next post Održana 47. sednica opštinskog Veća u Lajkovcu (VIDEO)