Održana 49.sednica Veća u Lajkovcu (VIDEO)

U Lajkovcu je danas održana 49.sednica opštinskog Veća na kojoj su usvojene 22. tačke koje su se u najvećoj meri odnosile na izveštaje o radu pojedinih budzetskih korisnika za proteklu godinu, plan rada Zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“ i druge.

Nakon sednice novinarima se obratio predsednik lajkovačke opštine, Andrija Živković.

„ Danas se na dnevnom redu našao veliki broj ustanova i njihovi Izveštaji o radu u 2022. godini, ali ja ne mogu a da se ne osvrnem na Izveštaj o radu zajedničkog Centra za socijalni rad sa kojim imamo izuzetnu saradnju. Prema rečima i samog direktora ustanove, opština Lajkovac izdvaja veliku sumu novca godišnje za jednokratnu pomoć u iznosu od skoro 15 miliona dinara , gde najveći deo ide na penzionere sa najmanjim primanjima sa teritorije opštine Lajkovac, dok nešto više od 4 miliona odlazi na isplatu jednokratne pomoći za socijalne slučajeve. Mislim da smo jedina opština u Kolubarskom okrugu koja izdvaja toliki novac da pomogne svojim socijalno ugroženim sugrađanima,„ rekao je on.

Živković je takođe sa današnje sednice izdvojio i predlog o osnivanjuu besplatne škole fudbala, koja će dodatno povećati broj decce u Lajkovcu koja se aktivno bavi sportom.

Prvo Skupštinsko zasedanje lajkovačkog parlamenta i ovoj godini očekuje se krajem naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Ministar Gajić posetio lajkovačku srednju školu(VIDEO)
Next post „Dance Zone„ okupio više od 2000 plesača u Lazarevcu (VIDEO)