Plan razvoja opštine Ljig

Plan razvoja opštine Ljig predstavlja dokument razvojnog planiranja najvišeg reda za čiju je pripremu, usvajanje, sprovođenje i praćenje nadležna jedinica lokalne samouprave.

Opština Ljig  je Odlukom od 30.11.2021. godine pristupila izradi Plana razvoja za period od 2022. do 2030. godine. Izrada Plana razvoja se sprovodi u okviru Projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ (PAR2EU), koji sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Balkanski centar za regulatornu reformu (BCRR) u saradnju sa Republičkim sekreterijatom za javne politike (RSJP). Ovaj proces će u Opštini Ljig voditi Koordinacioni tim, sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, ali će tokom procesa značajnu ulogu imati i ostali učesnici iz naše sredine, okupljeni u Partnerski forum.

Partnerski forum je, kao primer dobre prakse širokog uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja i dobar instrument za konsultacije i stvaranje partnerstva, zamišljen da bude konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročnih planskih dokumenata, kao što je Plan razvoja jedinica lokalnih samouprava. Ovo telo pruža mogućnost okupljanja i uključivanja predstavnika lokalne zajednice, privatnog i civilnog sektora u rad Tematskih radnih grupa. Partnerski forum, ovako zamišljen, ima značajnu ulogu u sprovođenju procesa konsultacija tokom izrade Plana razvoja, ali i kasnije u sprovođenju.

Prvi sastanak Partnerskog foruma je zakazan za 21.10.2022. godine u  sali Opštine Ljig , a poziv za učešće je upućen na više od 20 adresa. Nakon prvog sastanka Partnerskog foruma, lokalna samouprava će pristupiti izradi Plana razvoja kroz rad Tematskih radnih grupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa
Next post BESPLATNI ULTRAZVUČNI PREGLEDI ZA DAME NA TRGU U LjIGU