BESPLATNI ULTRAZVUČNI PREGLEDI ZA DAME NA TRGU U LjIGU

Udruženje „Žena uz ženu“ u sklopu oktobarskog karavana kroz Srbiju, realizovaće u četvrtak i petak (13. i 14.oktobar) na Trgu u Ljigu besplatne ultrazvučne preglede dojki. U objavi udruženja stoji da se prijave za pregled mogu izvršiti od 11,30 do 12,00 časova na lokaciji gde je karavan smešten.

Nataša Đorđević iz Ljiga među prvima je podelila na društvenim mrežama ovu vest i praktično se uključila u kampanju:

„Ovo je retka prilika da vam neko praktično dođe u kuću i ponudi besplatnu zdravstvenu kontrolu. Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke koji je jedan od najzastupljenijih među bolestima kod žena”, podseća Nataša Đorđević.

“Pozivam sve dame iz Ljiga i naše opštine da u četvrtak ili petak dođu do Trga i urade veoma korisnu stvar za svoje zdravlje. “

Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzroka prevremene smrti kod žena u Republici Srbiji. Stope obolevanja i umiranja od raka dojke su u neprekidnom porastu već nekoliko decenija. Kod više od polovine žena rak dojke se otkriva u odmakloj fazi.

Pored fizičke aktivnosti, prevencija spada u jedan od najznačajnijih faktora kada je očuvanje zdravlja u pitanju, a otkrivanje raka dojke u ranoj fazi omogućava adekvatnan medicinski tretman, što u najvećem broju slučajeva doprinosi potpunom izlečenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Plan razvoja opštine Ljig
Next post Večno sećanje na lazarevačke heroje (VIDEO)