Večno sećanje na lazarevačke heroje (VIDEO)

Parastosom i polaganjem venaca na spomen obeležje borcima koji su svoje živote izgubili u ratovima devedesetih godina obeležen je 13. oktobar, dan kada je poginuo prvi borac sa teritorije opštine Lazarevac.

 

Vence i cveće položili su predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnici GO Lazarevac i članovi porodica poginulih vojnika.

Predsednik Udruženja, Vladan Milosavljević, zahvalio je svima koji se trude da se poginuli borci kao i članovi njihovih porodica ne zaborave.

Radivojka Savić iz Brajkovca, koja je u ratovima devedestih godina izgubila sina kaže da joj je želja da jedna ulica u Brajkovcu ponese upravo njegovo ime.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić istakao je važnost sećanja na lazarevačke junake koji su za svoju otadzbinu dali ono najvrednije što su imali , a to je sopstveni život. On je takođe dodao i da su preduzeti koraci kako bi poginuli borci sa teritorije opštine Lazarevac dobili svoje ulice, i da se nada da će to u bliskoj budućnosti biti realizovano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post BESPLATNI ULTRAZVUČNI PREGLEDI ZA DAME NA TRGU U LjIGU
Next post DIREKTOR NARODNE BIBLIOTEKE POSETIO LjIG I VIDEO LEGAT PROFESORA MARKOVIĆA