Počele pripreme za budzetsku sednicu Skupštine – održano prvo zasedanje Veća nakon konstituisanja lokalnog parlamenta u Lajkovcu(VIDEO)

U Lajkovcu je danas održana prva sednica Veća nakon konstituisanja lokalnog parlamenta, a Dnevni red je uglavnom bio verifikacionog i tehničkog tipa.

Novoizabranim članovima Veća podeljeni su nadležni resori, a jedna od najbitnijih tačaka bilo je razmatranje uputstva  za pripremu Odluke o budzetu za 2024.godinu, koji će biti upućen svim budzetskim korisnicima radi kreiranja plana njegove realizacije za prvi kvartal tekuće godine.

Ono što građani opštine Lajkovac mogu da očekuju u prvom delu godine jeste da će sve ono što je započeto i najavljeno krajem protekle godine biti realizovano, a da će budzet biti socijalno- razvojnog karaktera, rekao je nakon sednice prvi čovek opštine, Andrija Živković.

„Ono što je bitno jeste da nas tek po završnom računu za opštinu Lajkovac, a koji se radi u prvoj polovini godine, očekuje još više novca za određene investicije.

Ovde pre svega mislim na izgradnju igrališta u Osnovnoj školi „Mile Dubljević“ u Ćelijama, izgradnju Seoske kuće u Vračeviću, opremanje Seoske kuće u Pepeljevcu, celo školsko dvorište, odnosno sportske terene u OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu prekrićemo tartan podlogom, pre svega mislim na dva košarkaška terena, mini pič teren će buiti potpuno rekonstruisan, fudbalski i odbojkaški teren i mnaravno, videćemo koliko će novca biti da uradimo nekoliko kilometara puteva, pre svega u seoskim sredinama, gde već imamo gotove projekte.

Pokušaćemo da povećamo i budzet za poljoprivredu i sport“ rekao je pored ostalog Živković.

Još jedna važna odluka sa danas održane sdnice veća jeste i da će cena vrtića ostati nepromenjena, a budzetska sednica Skupštine opštine Lajkovac najavljena je za polovinu februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Promocija knjige “Kralja srpske kuhinje”
Next post Medijska pismenost u školskoj klupi – profesorka Mirka Romanović (AUDIO)