Počeli radovi u ulici Petra Bojovića u Lajkovcu (VIDEO)

Predsedniik opštine Lajkovac, Andrija Živković sa svojim saradnicima obišao je početak radova na izgradnji ulice Petra Bojovića u dužini od oko 800 metara, za koju je deo sredstava opredelilo Ministarstvo privrede, dok je drugi deo novca finansiran iz budzeta opštine Lajkovac.

“ Opština se javila na Javni poziv Ministarstva privrede sa  projektom rekonstrukcije, odnosno izgradnje ulice Petra Bojovića  u dužini od 800 metara. Ova ulica obuhvata dva kraka, jedan koji vodi do Jolića vodenice i drugi koji vodi ka naselju sa oko 30 kuća, gde je put bio u jako lošem stanju.

Prošle godine smo ovde uradili rasvetu i evo sad se radi saobraćajnica , 4 metra širine, sa rigolama i kanalima  za odvodnjavanje.Ovaj put je, posebno u letnim mesecima dosta opterećen  zaljubljenicima u reku Kolubaru, tako da će im  pristupni put ka samoj reci biti znatno bolji” kaže on.

Javni poziv se odnosio na infrastrukturu  koja je u vezi sa turizmom, tako da je ovaj put vezan sa  rekom Kolubarom i Jolića vodenicom , za šta je od resornog ministarstva dobijeno 60% sredstava , dok 40% finansira lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Veće u Lajkovcu razmatralo Izveštaj o izvršenju budzeta za prvi deo godine(VIDEO)
Next post Lazarevački bokseri na kampu u Sloveniji