Podizanje nivoa spoljno-ekonomske trgovine za opštinu Lajkovac (VIDEO)

Delegacija Mađarske ambasade u Srbiji i predstavnici agencije‚‚Hepa“ posetili su opštinu Lajkovac.

Cilj posete bio je podizanje spoljno-ekonomske trgovine između Mađarske i Srbije, u ovom slučaju, konkretno opštine Lajkovac, na viši nivo.

Odnosi Srbije i Mađarske su na istorijskom maksimumu što se tiče politike i ekonomije, rekao je Ambasador Mađarske u Srbiji, dr Atila Pinter.

Predstavništvo Hepe za Balkan otvoreno je 2019.godine sa zadatkom da promoviše izvoz mađarskih proizvoda, usluga i kapitala.

Predsednik agencije‘’Hepa”, Nemanja Milutinović, bio je u prilici da razgovara sa nekim od najuspešnijih lajkovačkih privrednika, upozna se sa njihovim radom i razmeni ideje o potencijalnoj saradnji.

Firma‘’Smart energy  investment”je privatni partner na projektu rekonstrukcije javne rasveste na teritoriji opštine Lajkovac. Direktor firme, Obrad Tadić izrazio je zadovoljstvo što je upravo ovaj projekat inicirao oficijalnu buduću saradnju sa kompanijom‘’Hepa”.

Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković istakao je značaj ove posete i izrazio nadu o budućoj saradnji .

Hepa fond namenjen je Mađarskim preduzećima koja žele da investiraju u Srbiju.To su bespovratna sredstva Mađarske Vlade  kojima se finansira do oko 50 posto vrednosti investicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post HADŽI RUVIM LAJKOVAC
Next post Rešavanje gorućih finansijskih problema u JPKP Lazarevac (VIDEO)