Rešavanje gorućih finansijskih problema u JPKP Lazarevac (VIDEO)

Prevashodni cilj rukovodstva Javnog preduzeća za komunalnu privredu Lazarevac, bio je detektovanje problema, kako bi se po prioritetima pristupilo njihovom rešavanju.

Dva najveća problema JPKP Lazarevac, kada je reč o finansijama bila su dugovanja za električnu energiju i dugovanje za poreze i doprinose koji zaposlenima nisu uplaćivani deset godina. Lazarevačko komunalno preduzeće intenzivno je krenulo u rešavanje ova dva problema, rekao je direktor, Aleksandar Rakić.

‚‚ Mi smo uplatili prvu tranšu poreza i doprinosa u iznosu od 480 miliona dinara i sa tim su uplaćeni porezi i doprinosi od 2014.godine, a od  2014. do 2021.godine to će biti rešeno kroz reprogram,koji će biti potpisan na pet godina .

Drugi porblem koji imamo sa strujom, takođe se rešava.Tu ssmo podneli zahtev da nam se odobri reprogram, obzirom da se radi o jako velikom dugu  i tu će nam u velikoj meri pomoći opština Lazarevac kao finansijska potpora“ rekao je Rakić. Još jedan od većih problema bio je broj zaposlenih u ovom preduzeću ali je on u najvećoj meri rešen. Pored svega navedenog, radnici su JPKP Lazarevac tužili po tri osnova. Jedan osnov su porezi i doprinosi, drugi je regres i treće je to što su imali zarade ispod zagarantovanog minimuma.

‚‚Porezi i doprinosi se rešavaju i tu će preduzeće izbeći tužbe. Što se tiče regresa, firma ga je plaćala. Mi smo pre par dana dobili pet presuda gde su zaposleni izgubili sporove i zato sam ja i apelovao na svoje zaposlene da povuku tužbe i izbegnu nepotrebno izlaganje trošku.

Kada je reč o minimalnim zakonskim zaradama, tu je situacija jasna i radnici su oštećeni. Postoje na društvanim mrežama komentari od pojedinaca da sam pretio ljudima ili ih ucenjivao .To nije istina.Ja sam ljudima pokušao da objasnim da je u njihovom interesu , kao i u interesu preduzeća da oni koji su tužili, povuku tužbe a oni koji nisu, da to i ne čine iz razloga što smo mi svesni da to ljudima dugujemo i ponuđena su im vansudska poravnanja i reprogram dugovanja u visini iznosa i samog dogvora“, kaže on.

Rakić je takođe dodao,osvrćući se na broj zaposlenih, da treba razdvojiti rad od nerada i da oni koji rade nikada nisu niti će biti diskriminisani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Podizanje nivoa spoljno-ekonomske trgovine za opštinu Lajkovac (VIDEO)
Next post RK Kolubara zaigraće u novim Xella dresovima