Prema feng šuiju ove biljke će vas učiniti bogatim i srećnim

Ako želite da dodate nešto bogatstva svom životu, feng šui nalaže da su ovo kućne biljke koje treba da kupite.

Vekovna kineska filozofija feng šuija ima mnogo prednosti i ljubitelji biljaka sada mogu da se raduju dok nabrajamo biljke koje privlače novac, bogatstvo i obilje, prema prastaroj praksi. Bilo da ih držite u kući, kancelariji ili vrtu, ovo su biljke koje možete nabaviti za privlačenje pozitivne energije i bogatstva, a istovremeno izgledaju lepo i lako je brinuti se o njima. Veliki, mali ili lisnati, na ovoj listi ima ponešto za svakoga.

Lucky Bamboo

Srećni bambus je idealna biljka za sve koji žele da donesu malo više sreće u svoje živote, a me zahteva puno održavanja. Omiljen je u feng šuiju za privlačenje sreće i pozitivne energije, a zahteva umerene količine svetlosti i vode, tako da je veoma lak za negu.

Biljka žada ili biljka novca

Poznata pod oba imena, ovo je još jedna biljka koju bi svakako trebalo da imate na svom radnom mestu ili kući ako želite da novac teče. Ova biljka pripada porodici crassulaceae i poreklom je iz Mozambika, tako da zahteva dosta svetlosti i umereno zalivanje.

Jasmin

Jasmin ne samo da ima delikatan miris koji će osvežavati svaku prostoriju u kojoj se nalazi, već se takođe smatra biljkom koja privlači novac, a istovremeno je elegantan izbor za one sa sofisticiranim ukusom. Međutim, jasmin je zahtevna biljka i potrebna mu je dobra količina svetlosti – po mogućnosti ne direktno – puno vode i zaštite od ekstremnih temperatura da bi uspeo.

Bosiljak

Ako volite hranu i kuvanje, bosiljak bi definitivno trebao biti stalni element u vašoj kuhinji. Ne samo da je aromatična, već je ova biljka pravi magnet za sreću i štiti od negativne energije. Bosiljak zahteva dobru dozu sunca i treba ga održavati vlažnim, iako morate paziti da  ne preterate. Naša preporuka je da ga postavite blizu prozora.

Kineska fabrika novca

Sve je u imenu i postoji razlog zašto biljke novca u poslednje vreme dobijaju na popularnosti ne samo zbog svog divnog izgleda. Listovi izgledaju kao novčići i brzo su postali omiljeni dizajn enterijera. Uz umereno zalivanje, indirektno izlaganje suncu i blage temperature, vaša kineska biljka bogatstva će rasti zdravo.

Lavanda

Lavanda je, prema feng šuiju, jedna od biljaka koja privlači sreću i pruža zaštitu od loše energije. Njena  karakteristična ljubičasta nijansa i njen miris predstavljaju niz mogućnosti jer možete da je koristite da dodate boju sobi ili da je skuvate u čaju i opustite se. Dobar supstrat i dobra hidratacija su ključni da vaša lavanda izgleda lepo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Program Kulturnog centra „ Hadzi Ruvim“
Next post Drugi dan male mature, osmaci danas polažu test iz matematike