Put za Vlajiće u Donjem Lajkovcu od danas bez bara, blata i prašine (VIDEO)

Rukovodstvo opštine Lajkovac obišlo je danas radove na asfaltiranju puta za Vlajiće u Donjem Lajkovcu.

Miloje Nedeljković, meštanin ovog kraja kaže da je nakon dugog čekanja, blata i prašine konačno asfaltirana i ova deonica:

“ Ovde je bila bara da nisi mogao da prođeš ni u ribarskim čizmama. Ja imam dva unuka, valjda će sada ostati ovde u selu“, kaže on.

Prvi čovek lajkovačke opštine, Andrija Živković  podseća da je ovaj put trebalo da bude urađen još 2019. godine, ali je korona omela planove.

“ Bitno je da ono što se dogovorimo sa meštanima, zaista i uradimo. Mislim da smo po tome prepoznatljivi u Lajkovcu. Ovo je izuzetno teška deonica u dužini od 500 metara i presipali smo je nekoliko puta godišnje jer je brdovita. Ono što nam je dalje u planu za Donji Lajkovac jeste da u budzetu za sledeću godinu odvojimo sredstva za projektovanje kružnog puta za Rakiće u dužini od 2 kilometra i sa tim ćemo  gotovo u potpunosti rešiti Donji Lajkovac što se tiče putne infrastrukture.

Ono za šta smo ove godine izdvojili novac, a sa čime ovo selo ima dosta problema jeste pijaća voda. Radićemo jedan arteški bunar, tako da će svi ovi meštani moći da se snabdevaju odatle.

Do kraja godine raspisaćemo nabavku za pomenuti bunar i ja se nadam da ćemo, dok prođu sve dozvole, za godinu, godinu ipo dana imati rešen i taj problem” kazao je Živković.

On je takođe dodao da mu je veoma drago da se u Donjem Lajkovcu poslednjih godina povećao broj dece, kao i broj učenika u školi. Pre nekoliko godina škola je bila pred gašenje, a danas ovde rade dve učiteljice. Ove godine u školi je urađeno grejanje, zamenjena stolarija, dok je rebalansom budzeta odvojen novac za  fasadu na samoj školi, koja će zbog vremenskih prilika biti završena u prvim mesecima naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Rezime rada i planovi za naredni period u lazarevačkom komunalnom preeduzeú (VIDEO)
Next post Radovi u Nepričavi – završen put za Nedeljkoviće, uskoro rekonstrukcija prostorija mesne zajednice (VIDEO)