RASPUST OD PONEDELJKA? Moguće produženje odmora za školarce zbog gripa

Izvor: Novosti.rs

Posle tri nedelje od početka drugog polugodišta, osnovci i srednjoškolci bi, zbog velikog broja đaka i profesora obolelih od respiratrornih infekcija i gripa, mogli biti na neplaniranom mini odmoru od 12. do 16. februara.

U klupe bi se vratili od 19. februara.

Prema saznanjima, direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili su jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to da Sretenjski raspust bude cele sledeće nedelje, koliko je učenika i zaposlenih na bolovanju, kao i predlog za nadoknadu nastave.

Tokom prošle nedelje broj obolelih od akutnih respiratornih infekcija u prestonici je povećan za skoro 4.000. „Na udaru“ su deca školskog uzrsta i radno sposobno stanovništvo. Virus je desetkovao  kolektive, pa tako ima škola u kojima je i po 12 zaposlenih na bolovanju, dok sa nastave odsustvuje i po desetak đaka u jednom odeljenju. U takvim uslovima je vrlo teško organizovati normalnu nastavu, jer je gotovo nemoguće naći zamenu za profesore za kraći vremenski period.

Slična situacija se dogodila pre dve gdoine, kada su đaci imali zimski raspust iz dva dela u januaru i februaru. Drugi deo je produžen dva dana posle Sretenja zbog loše epidemiološke situacije.

Školskim kalendarom je već planirano da su 15. i 16. februar neradni dani, pa bi sad raspust počeo od ponedeljka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Milutinova retrospektiva u Kući Đure Jakšića
Next post Još jedna škola u opštini Lazarevac dobija novi izgled (VIDEO)