„Ribolovački kotlić“ na reci Kolubari – Takmičarski duh i gastronomski užitak na jednom mestu

Tradicionalno i ove godine, 8. jula na reci Kolubari kod Jolića vodenice, Opštinska organizacija sportskih ribolovaca Šaran organizuje povodom Dana udruženja ʺRibolovački kotlićʺ tradicionalno takmičenje u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe, a sve to uz podršku i učešće Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Programom je planirano da se održi takmičenje u pecanju na plovak za seniore i juniore, kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Pioniri se mogu takmičiti uz prisustvo roditelja ili punoletnog ribolovca. Učesnici takmičenja u pecanju mogu biti samo članovi Opštinske organizacije Šaran, dok za takmičenje u kuvanju riblje čorbe mogu da se prijave i oni koji nisu članovi ribolovačkog društva.

Kako iz Opštinske organizacije Šaran navode, broj mesta u pecanju je ograničen, stoga se pozivaju svi zainteresovani učesnici da se prijave do 7. jula do 20 h na kontakt tel: 063/88-69-940. Ono što je značajno istaći je da takmičenje u pecanju na plovak za seniore počinje u 08h, dok za juniore počinje u 9h, slobodni stil u 10h a nadmetanje u kuvanju riblje čorbe počinje u 10h. Sve učesnike očekuju prikladne nagrade. TOOL u saradnji sa opštinskom organizacijom sportskih ribolovaca Šaran učesnicima će dodeliti majice.

Ova manifestacija pored takmičarskog duha u pecanju neguje i gastronosmku ponudu našeg kraja, a prerasla je u tradiciju i okuplja sve više učesnika i posetilaca ne samo iz Lajkovca već i  iz šireg okruženja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Retrospektivna izložba Milutina Rankovića u Pedagoškom muzeju Beograda
Next post Još jedna podela besplanih kolica za bebe rođene u maju ove godine (VIDEO)