SARADNJA GO LAZAREVAC I VOĆNO LOZNOG RASADNIKA U LAZAREVCU

Višedecenijska uspešna saradnja Gradske opštine Lazarevac i Voćno loznog rasadnika u Lazarevcu, koji posluje u sastavu Kolubare Građevinar, doprinela je da opština Lazarevac bude u vrhu opština u regionu po količini novozasađenih hektara pod voćem i vinovom lozom.

Upravo ova dobra saradnja bila je povod današnje posete predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića i člana Veća GO Lazarevac Nenada Bačanca Voćno loznom Rasadniku, gde su sa upravnikom lazarevačkog rasadnika Željkom Živkovićem razgovarali o daljem nastavku saradnje, mogućnostima i kapacitetima samog rasadnika.
Treba naglasiti da je i ove godine 30 poljoprivrednika sa teritorije naše opštine, koji su se javili na ranije raspisani konkurs, potpisalo ugovore sa opštinom Lazarevac o dodeli subvencija za nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, koji će u najvećoj meri biti realizovani upravo posredstvom Voćno loznog rasadnika KGL-a.

I ovom prilikom predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i upravnik rasadnika Željko Živković složili su se da je dalje ulaganje u podizanje novih zasada voća, uz obezbeđivanje kvalitetnog sertifikovanog sadnog materijala dobar put u razvoju ove grane poljoprivredi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post U toku radovi na parohijskom domu u Latkoviću (VIDEO)
Next post SVEČANOM SEDNICOM SKUPŠTINE OPŠTINE OBELEŽEN DAN OPŠTINE LJIG