Sednica Veća-u susret prvom rebalansu budzeta(VIDEO)

Pripreme za predstojeće zasedanje lajkovačkog lokalnog parlamenta, ali i prvi rebalans budžeta nastavljene su na 37. sednici opštinskog Veća.

Nakon sednice novinarima se obratio predsednik opštine Lajkovc, Andrija Živković najavivši predstojeću sednicu Skupštine planiranu za 27.jun. On je govorio o pojedinim tačkama Dnevnog reda među kojima i o izmenama i dopunama programa unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Lajkovac.

‘’ Mi smo od predviđenih 12 miliona dinara dodali još 700.000 dinara zbog toga što će u narednom periodu Dom zdravlja u Lajkovcu angažovati dva zdravsvena radnika iz oblasti radiologije i pulmologije, a uz to je potrebno opremiti i seosku ambulantu u Slovcu, koja je počela sa radom.”.

Na Živkovićev predlog Ustanova za sport i Gradska biblioteka smanjile su broj članova Upravnog odbora sa pet na tri člana, zbog ušteda u budzetu.

Jedna od najbitnijih stavki, svakako je prvi rebalans budzeta za opštinu Lajkovac, koji će uslediti na narednoj Skupštini.

‘’Ovim rebalansom imamo novih 147 miliona dinara, a veliki deo tog novca imamo iz razlga što je konačno došlo do završetka suđenja za oduzeto zemljište na teritoriji opštine Lajkovac, gde smo svake godine imali zarobljenih oko 70 miliona dinara , tako da smo konačno taj novac oslobodili, a druga stavka je to što nije došlo do najavljnog poskupljenja električne energije planiranog za ovu godinu, tako da smo i tu uštedeli određenu količinu novca pa u zbiru dolazimo do ove cifre od oko 150 miliona dinara”, rekao je Živković, najavivbši brojne buduće, kapitalne investicije.

Izdvojen je novac za izgradnju parking prostora ispred silosa u samom Lajkovcu, za izgradnju trotoara u ulici Nadežde Petrović u dužini od 600 metara, odvojena su sredstva za uređenje centra Jabučja, parterno uređenje konaka u Lajkovcu, izgradnju dečijeg ighrališta u Bogvađi u sklopu škole kao i brojne druge projekti.

Pored svega navedenog, na Dnevnom redu danas održane sednice opštinskog Veća našli su se i predlozi o izmenama odluke o finansiranju vantelesne oplodnje, pri čemu će parovi morati da imaju prebivalište na teritoriji opštine Lajkovac od najmanje 12 meseci, kao i predlog da lajkovačka biblioteka u budućnosti nosi ime književnika Radovana Belog Markovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Od početka godine 200 kolica za bebe u Lazarevcu (VIDEO)
Next post DA, TO SU BILI DANI-muzičko poetski kabare