Sledeće nedelje usvajanje predloga budzeta pred lajkovačkim odbornicima(VIDEO)

Sednica opštinskog Veća u Lajkovcu održana je danas i imala je značajan i obiman Dnevni red obzirom na Skupštinsko zasedanje koje bi trebalo da se održi naredne nedelje.

Plan budzeta za tekuću godinu jedna je od najznačajnijih taččaka o kojima je, pored ostalog za medije govorio predsednik opštine, Andrija Živković.

“Ono što je svakako najbitnija tačka za funkcionisanje opštine Lajkovac u ovoj godini jeste  razmatranje odluke o budzetu  za 2024. godinu. Videli ste i po rečima izvestioca da je budzet opštine Lajkovac veoma dobar, i ja bih se sa tim složio obzirom da je u poređenju sa nekim drugim opštinama u Kolubarskom okrugu daleko veći. Ukupan budzet opštine Lajkovac iznosi 1,319.000.000 dinara, ali ono što treba razjasniti jeste da je od tog iznosa oko milijardu dinaraa ili nešto malo manje, novih sredstava  u budzetu, dok ostala suma predstavlja pre svega prenete obaveze iz 2023. godine, kao i novac koji imamo po sporazumu sa EPS-om, odnosno RB Kolubarom , a koji nije potrošen.

Budzet je svakako nešto povećan u odnosu na prethidnu godinu, pre svega zbog poreza na zarade koje su povećane , a razlog tome jeste i povećanje plata u javnom sektoru u iznosu od 10% i povećanje minimalne zarade od 17,8% koji je stupio na snagu od 1. januara” kaže Živković.

On je takođe izrazio zadovoljstvo količinom novca izdvojenom za radove u prvom delu godine, gde opštinu od juna očekuje usvajanje završnog računa, kada će dostupno biti novih 100 miliona dinara koji će biti opredeljeni za investicije.

“ Budzet za ovu godinu planiran je tako da su svi korisnici, pre svega ustanove i preduzeća dobili novac za funkcionisanje za celu kalendarsku godinu, pa će tih 100 miliona dinara od juna meseca pre svega biti opredeljeno za investicije”, objašnjavaa on.

Prvi čovek lajkovačke  opštine naveo je i konkretne radove koji će biti realizovani tokom godine, a koji se odnose na putnu infrastrukturu,  rekonstrukciju školskih terena, za izgradnju dva nova bunara u Donjem Lajkovcu i Bajevcu, a između ostalog, povećana su budzetska sredstva za poljoprivredu i sport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Još jedna škola u opštini Lazarevac dobija novi izgled (VIDEO)
Next post USKORO ISTIČE ROK ZA IZMIRENJE OVIH OBAVEZA! Ne zaboravite da platite na vreme, svaki dan kašnjenja će se NAPLAĆIVATI PAPRENO!