Spasići iz Vračevića dobili asfalt u svom zaseoku (VIDEO)

Građevinska sezona na teritoriji opštine Lajkovac još uvek je u toku.

Opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Andrijom Živkovićem obišlo je danas radove na asfaltiranju deonice puta u Spasića kraju u selu Vračević.

“ Kada pričamo o radovima na teritorji naše opštine ja uvek napominjem odličnu saradnju lokalne samouprave, Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava, jer je ta vertikala putokaz kako se rešavaju problemi u lokalnim zajednicama.  Ta pomoć dosta znači i olakšava nam budzet za investicije. Saradnja sa Putevima Srbije i Ministarstvom građevine mnogo znači za poboljšanje putne infrastrukture u opštini Lajkovac koja je i inače dosta dobra u odnosu na pojedine opštine. Sa ovih 80 miliona dinara mi ćemo uraditi 7 kilometara  puteva do kraja godine i dobro je što nam vremenske prilike idu na ruku”, ističe Živković.

Put za Spasiće spaja tri opštine, Lajkovac, Mionicu i Ljig, kaže meštanin sela Vračević, Jezdimir Spasić.

“ Odrastao sam i živeo ovde do pre tridesetak godina. Ovaj put je počeo da se gradi osamdesetih godina  i evo sada, kada sam postao penzioner dočekao sam da ugledam i ovaj asfalt ovde”, kaže on,

Vlada Spasić jedan od stanovnika zaseoka koji danas dobija asfalt, kaže da je prethodni put bio u katastofalnom stanju pogotovo zimi.

“ To nam je glavni put, Ranije je ovo bio kameni put prekiven blatom, a naročito je teško bilo zimi. Mnogo nam znači  što je urađen”, kaže Spasić zahvalivši se lokalnoj samoupravi i svima koji su doprineli u izgradnji ove deonice.

Kada je putna infrastruktura na teritoriji opštine Lajkovac u pitanju, do kraja godine u planu je asfaltiranje puta za Bajiće u Donjem Lajkovcu, put u Nepričavi, Stepanju, Ćelijama i kao finalizacija ove građevinske sezone, dva puta u Jabučju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Meštani sela Bajevac dobili novi put (VIDEO)
Next post Rezime rada i planovi za naredni period u lazarevačkom komunalnom preeduzeú (VIDEO)