Stabilizacija vodosnabdevanja u toku dana – sneg oštetio dalekovod, pa izvorišta ostala bez napajanja (VIDEO)

Juče je u večernjim satima zbog obilnog snega došlo do prekida napajanja električnom energijom na izvorištuPeštan i do ispadanja svih bunara. Tokom noći sa napajanja su ispali i bunari u Nepričavi.

Intervencija je u toku a tim povodom direktor JPKP Lazarevac, Aleksandar Rakić sazvao je konferenciju za medije.

“Noćas je pao veliki i težak, vlažan sneg koji je doveo do oštećenja dalekovoda  koji napajaju izvorišta Nepričava i Peštan, pa su svi bunari stali. Taj problem otkoljen je u ranim jutarnjim časovima jer su sve ekipe izašle na teren i uspele da detektuju i otklone problem. Međutim, obzirom da su nam se svi rezervoari poprilično isparznili, morali smo da uradimo obustavu vode.

Na Peštanu je bilo jako teško detektovati o kakvom se kvaru radi i on je otkriven jutros oko 9 sati, gde je došlp do proboja izolatora. Ekipa ED nam je i ovde izašla u susret, tako da je i taj kvar otklonjen, pa sada polako palimo bunare. Njihovo startovanje mora biti postepeno i ja se zaista izvinjavam građanstvu zbog ovih nepredviđenih problema u vodosnabdevanju. U toku dana očekuijemo stabilizaciju vodosnabevanja, “ kaže Rakić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post TEŽE DO DVOJKE NEGO DO SADA Menja se sistem ocenjivanja u srpskim školama
Next post DANAS POČINJE VASKRŠNJI POST !