STOP NASILJU – Štrajk prosvetara i u Lazarevcu

Predsedenici Sindikalnih organizacija u školama na teritoriji opštine Lazarevac obavestili su svoje rukovodioce, odnosno, direktore škola da će sutra, 1. decembra stupiti u štrajk sa ciljem da se ispune sledeći uslovi, a to su zaustavljanje nasilja u školama i izmene zakonskih regulativa za zaštitu zaposlenih u prosveti.

“U našoj opštini od deset osnovnih škola, devet se izjasnilo za totalnu obustavu rada dok će jedna škola biti u štrajku, ali će se nastava odvijati sa skraćenim časovima koji će trajati 30 minuta. Tehnička škola “Kolubara” i Gimnazija u Lazarevcu izjasnile su se za potpunu obustavu nastave dok će Muzička škola “Markoi Tajčević” normalno realizovati nastavu jer nemaju svoj sindikat” kaže predsednica Aktiva direktora škola u Lazarevcu, Verica Anđelić.

Nastava će u petak, 2. decembra biti organizovana uobičajeno, prema planu i rasporedu od toga dana. Obzirom na totalnu obustavu rada u četvrtak, odnosno sutra, rukovodioci obrazpovnih ustanova sačekaće instrukcije resornog Ministarstva zbog nadoknade nastave i obaveze da se školska godina završi sa ispunjenom normom časova i određenim brojem nastavnih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Vest za maturante: Od prvog decembra kreće prijava predmeta koji će učenici polagati na kraju osmog razreda
Next post Zvezdani vidici-Putujući planetarijum u Dulovoj školi (VIDEO)