ULTRA TRAIL STARA PLANINA 2022

Bojan Aleksic iz PSD Ćira-Lajkovac u izuzetno jakoj konkurenciji po lošim vremenskim uslovima zauzeo je odlično peto mesto na najtežoj stazi sky race Dupljak.

Deveti  Ultra trail Stara planina (Ultra Kleka) održan  je u periodu od 10. do 12. juna 2022. godine na Staroj planini, u organizacji Saveza ekstremnih sportova Srbije.

Skajraning takmičenje na Staroj planini predstavlja nezaobilazan događaj u svetu planinskog trčanja koji svake godine privlači sve veći broj učesnika iz svih delova sveta.

Skajraning podrazumeva trčanje na planinskim vrhovima i neuređenim terenima, tehničkim deonicama i vertikalama. Ultra trail Stara planina – Ultra Kleka je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore.

Sky Race Dupljak

Ovo je najteža trka, sa ozbiljnim terenom i usponima. Pravi sky race sa deonicama gde se ne može drugačije nego 4×4. Tehničke deonice I dugi usponi. Ukupno 33,6 km sa 2.300 m uspona i spusta. Startovalo se 11. jun (subota) 2022. godine sa Jabučkog ravništa (Gondola) u 8 č. ujutru, sat vremena nakon trka na 64 i 99 km.

Programom Ultra traila Stara planina predviđeno je održavanje sledećih trka: Ultra trail Midžor , Ultra trail Kopren,  Sky Race Dupljak

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Deset gradova i opština dobijaju moderne planove razvoja
192001908 Next post Danas je Duhovski ponedeljak: Ne radite teže poslove, a jedna stvar važi za mladiće i devojke