Uskoro novi izgled Izviđačke ulice u Lajkovcu (VIDEO)

Tekst je u okviru projekta iz oblasti projektnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja pod nazivom ”O svemu sa vama”, koji sufinansira opština Lajkovac. Ovim projektom ukazujemo na realne probleme građana, način njihovog rešavanja i efekte realizacije. Zahvaljujući ovom projektu posetioci portala KISSINFO.rs će iz prve ruke dobijati informacije od značaja za život u opštini Lajkovac čime ukazujemo na značaj uloge građana u poboljšanju rada lokalne samouprave.

Tema: Kapitalni infrastrukturni projekti

Radovi na izgradnji Izviđačke ulice u Lajkovcu teku zadatom dinamikom a izvođače je obišao predsednik opštine Andrija Živković.

’’Ova ulica ima veliki značaj pre svega zbog objekta zatvorenog bazena , ali i zbog dela Lajkovca koji je poznat kao ’’ vojni krug“ gde smo mi promenili namenu čitavog ovog prostora koji će u budućnosti služiti za komunalno-stambene delatnosti. Izviđačka ulica u dužini od preko 600 metara  biće moderna saobraćajnica po svim standardima, sa obostranim trotoarima, a radovi su u trećoj, završnoj fazi. Počela je izrada prvog sloja asfalta, a ukoliko vremenski uslovi dozvole, očekujemo da će kompletno asfaltiranje biti završeno do kraja ove nedelje. Nakon toga sledi popločavanje trotoara behatonom sa obe strane, tako da se nadam da ćemo polovinom jula imati kompletno  završenu ulicu“ kazao je on.

Dogovoren je i završetak konaka Brene Mihajilović a radovi treba da krenu u narednim danima.

Živković je takođe izrazio zadovoljstvo radom zatvorenog bazena i posećenošću tokom prve sezone rada

’’Zbog smanjenja troškova kao i iz razloga što ljudi idu na godišnje odmore, zatvoreni bazen neće raditi od prvog juna do prvog septembra. Zadovoljni smo posetom, mada je više posetilaca bilo iz okolnih opština nego iz samog Lajkovca iako je naša želja da više lajkovčana posećuje bazen. Ono što ćemo uraditi to je da rebalansom uvrstimo opremanje bazena saunom, koja će upotpuniti sadržaj, a u planu je da se u gornjem delu objekta otvori i restoran, odnosno kafić , pa se nadam da će to privući još  veći broj posetilaca“ ističe Živković.

Na pitanje novinara kakav je stav opštinskog rukovodtva po pitanju prostora nekadašenjeg Doma mladih, Živković je objasnio da je zakupac i dalje Tv Pruga, koja prema opštini ima dug od oko 3 miliona dinara.

’’Dom mladih je još pod ugovorom sa televizijom Pruga. Neformalno smo saznali da su oni izašli iz tog prostora. Ugovor im je važeći do naredne godine. Imaju dugovanja prema opštini Lajkovac koja iznose oko 3 miliona dinara, koja će svakako morati  da izmire, sudskim ili vansudskim putem. Kada taj ugovor istekne videćemo šta ćemo sa Domom mladih, a najbolje bi bilo da se vrati u ppređašnje stanje“, kazao je Živković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Startuju pripreme uoči nove sezone- Đurđević ponovo na čelu Kolubare (VIDEO)
Next post NOVE DOJAVE O BOMBAMA U LAZAREVAČKIM ŠKOLAMA