Uspešne prve lajkovačke Radničke sportske igre

Ideja o organizovanju Radničkih sportskih igara u Lajkovcu pokazala se kao pun pogodak. Premijerne igre okupile su preko 130 učesnika koji su se takmičili u tri sporta: basketu, stonom tenisu i futsalu (malom fudbalu). Cilj je da se manifestacija omasovi i da sadrži više sportova i igara. Na tribinama su bile kompletne porodice sa decom, koje su bodrile takmičare, a pred finale igara upriličeno je i druženje sa najmlađima na parketu.

Na turniru u futsalu nadmetalo se deset ekipa: Iva Agrar, Škole, Tehnički pregled, Kafe Eskapar, TENT, Distribucija, Sudije, Policija, Opštinska uprava, Elmont. Prvo mesto zauzela je ekipa TENT, drugo Tehnički pregled, a treće Elmont. Najbolji igrač turnira je Miloš Rakić, a najbolji golman Željko Tomić, obojica iz TENT-a. Da ostane zabeleženo da je u ekipi Škole Danijela Bogdanović igrala odlično i postizala pogotke. Sudije su bile iz opštinske organizacije, a pored iskusnih sudija priliku je dobio i podmladak sudijske organizacije, među kojima je bila i Jovana Đorđević.

Basket “tri na tri” okupio je šest ekipa :Tamnava 1, SLT, Opština, Tamnava 2, Elmont, Reziluks adriatik (Borverk). Prvo mesto osvojila je ekipa Tamnava 2, drugo SLT, treće Opština.

“Ekipa koja se takmičila u basketu, osvetlala je obraz  Opštinskoj upravi, naravno i fudbalska takođe. Zahvaljujemo se organizatoru i predlažemo da sledeće godine uvrsti i neke ženske sportive”, rekla je načelnica Opštinske uprave Mirjana Đaković. Ekipa Opštine bila je prilično interesantna i heterogena, a u njoj je bio i najstariji učesnik Vidosav Šuluburić.

Na turniru u stonom tenisu učešće je uzelo 16 igrača. Prvo mesto osvojio je Nenad Marković iz EPS-a, drugo Dragiša Savković iz SLT-a, a treće Ivan Mitrović iz MUP-a. U takmičenju u stonom tenisu učestvovala je i radnica Elmonta Jasmina Savković.

Učesnike turnira je podržala mnogobrojna publika oba dana. Odličan organizator Radničkih sportskih igara Lajkovac 2023 bio je Sportski savez opštine Lajkovac, uz pomoć lokalne samouprave, Ustanove za sport i omladinu, sudijske organizacije.

Organizatori izražavaju veliku zahvalnost svima, sa željom i nadom da Radničke sportske igre postanu tradicija, sa još većim brojem učesnika i publike. Inicijativu o organizovanju Radničkih sportskih igara, a u cilju pospešivanja bavljenja rekreativnim sportom, pokrenuo je Sportski savez opštine Lajkovac. Predsednik Sportskog saveza opštine Lajkovac Marko Mirković izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom za učešće na Radničkim sportskim igrama, kao i nadu da će one prerasti u tradiciju i doprineti omasovljenju bavljenja sportom rekreativno.

Na otvaranju Radničkih sportskih igara predsednik opštine Andrija Živković je istakao:

„Ovo je jedan izuzetno lep događaj, manifestacija koja se održava nakon 30 godina, koja ima za cilj da okupi firme i ustanove iz Lajkovca i njihove radnike. Posebno je lep momenat što se ovako nešto dešava u Lajkovcu po prvi put na Sretenje. Raduje da je odziv odličan i da će se danas i sutra veliki broj ekipa takmičiti i družiti. Istakao bih odličnu saradnju sa novim sastavom Opštinskog sportskog saveza na čelu sa Markom Mirkovićem, koji ima brojne dobre ideje za realizaciju u narednom periodu. Zajednički cilj je afirmacija sporta u opštini Lajkovac, da se što više ljudi uključi, druži i bavi sportom.”

Učešće u takmičenju na Radničkim sportskim igrama bilo je bez kotizacije, a najuspešniji učesnici  Radničkih sportskih igara dobili su pehare i druge nagrade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Šesti “Grejtest open” u Lazarevcu
Next post What Are the Best Machine Learning Algorithms for NLP?