Vanredna situacija u Lajkovcu!

Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac, što je i potvrdio u izjavi za KISS FM.

‘’Odlučili smo se za taj korak kako bi što pre sanirali poplavljene puteve, oko 30-tak seoskih, nekategorisanih i već danas krećemo u saniranje‘’, rekao je on.

Živković je dodao da nije veliki broj poplavljenih objekata što nije slučaj sa putevima i poljoprivrednim zemljištem..

On je istakao da je najveća pomoć potrebna u saniranju poljoprivrednih useva.

‘’Nama će, pre svega biti potrebna pomoć pri saniranju štete na usevima i nadamo se pomoći od strane države, dok ćemo sami snositi troškove u sanaciji poplavljenih nekategorisanih puteva”.

Ogromna količina kiše koja je pala za kratko vreme najviše štete nanela je poljoprivrednim usevima i to na području Nepričave i Slovca. Voda se najviše izlila na potezu Ilića vodenice u Nepričavi, u visini pružnog prelaza, gde je ugrozila tri domaćinstva. U dva domaćinstva je voda poplavila ekonomska dvorišta, dok je Selakovićima voda prodrla u kuću. U Slovcu je najugroženiji bio potez kod Železničke stanice.

Živković je izrazio nadu da će sva šteta biti sanirana do kraja sedmice i da će tada biti ukinuta vanredna situacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Dokumentarna izložba Željka Markovića „Mumija“
Next post Svetski dan DDK- Lazarevčani ponovo najhumaniji!