Započelo sprovođenje programa finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije stambenih objekata (VIDEO)

U cilju sprovođenja programa finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije stambenih objekta, raspisan je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac.

Objavljeni poziv namenjem je privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekta. Ovim povodom danas je  održana konferencija za medije na kojj je o pojedinostima konkursa govorio koordinator programa, Đorđe Maksimović.

Na ovaj Javni poziv mogu se javiti i preduzeća koja se bave nabavkom i ugradnjom toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema, kao i firme koje se bave nabakom i ugradnjom solarnih kolektora. Rok za podnošenje prijava je 15.06.2022. godine. Tekst Javnog poziva sa svim neophodnim obrascima za učešće zaiteresovana preduzeća mogu preuzeti na internet prezentaciji GO Lazarevac www.lazarevac.rs u sekciji Javni konkursi i rasprave, a sva dodatna pitanja u vezi sa ovim javnim pozivom mogu uputiti i na mejl energetskaefikasnost@lazarevac.rs

Nakon izbora privrednih subjekata koji ispune kriterijume, do kraja juna očekuje se i raspisivanja Javnog poziva za građanstvo.. Za realizaciju energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac u 2022. godini opština je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike izdvojila ukupno 10 milona dinara. Dok će učešće u finansiranju kako je predviđeno iznositi 50% vrednosti pojedinačnog projekta energetske sanacije, tako da će ukupna sredstva raspoloživa za ove namene u ovoj godini iznositi 20 miliona dinara. U zavisnosti od interesovanja građana za projekte energetske sanacije stambenih objekata, rukovodstvo opštine za sledeću godinu najavljuje i mogućnost povećanja raspoloživih sredstava za ove namene.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Program KC ‚‚Hadzi Ruvim“ Lajkovac
Next post Rekonstrukcija deonice puta Strmovo-Prkosava