Završeni trotoari u Selu Lajkovac

Tekst je u okviru projekta iz oblasti projektnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja pod nazivom ”O svemu sa vama”, koji sufinansira opština Lajkovac. Ovim projektom ukazujemo na realne probleme građana, način njihovog rešavanja i efekte realizacije. Zahvaljujući ovom projektu posetioci portala KISSINFO.rs će iz prve ruke dobijati informacije od značaja za život u opštini Lajkovac čime ukazujemo na značaj uloge građana u poboljšanju rada lokalne samouprave.

Tema: Projekti unapređenja infrastrukture imaju direktan i poztivan efekat za život ljudi

Završena je izgradnja i asfaltiranje obostranih trotoara u ulici Nadežde Petrović, kroz Selo Lajkovac. Početkom septembra započeti su radovi, a „Šumadija put“, ih je završila u ugovorenom roku od 90 kalendarskih dana. Dužina trotoara je 1.100 metara, vrednost projekta je 18 miliona dinara sa PDV -om.

Predsednik opštine Andrija Živković podsetio je da se na izgradnju trotoara u Selu Lajkovcu čekalo preko deceniju i po:

“Prvi deo trotoara urađen je daleke 2006. ili 2007. godine, tako da se preko 15 godina čekalo na završetak drugog dela u dužini od 1.100 metara. Obostrani trotoari su jako bitni, pre svega za bezbednost svih učesnika u saobraćaju u ovom delu Lajkovca, a pogotovo zbog osnovne škole koju ove godine pohađa više prvaka nego prethodne. U sklopu izgradnje trotoara je i saobraćajna signalizacija u zoni škole. Svi ljudi iz Sela Lajkovca koji gravitiraju Lajkovcu moći će neometano i bezbedno da se kreću. Trudili smo se da obuhvatimo celo naselje, tako da trotoari u nastavku prolaze i kroz romsko naselje”.

Radna jesen u opštini Lajkovac otpočela je upravo dugo čekanom izgradnjom trotoara u Selu Lajkovcu, prvim ugovorenim poslom na uređenju komunalne infrastrukture za ovu budžetsku godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Uskoro novo zasedanje lajkovačkih odbornika (VIDEO)
Next post “Mikanovim stazama”- tradicija lajkovačkih planinara