Žensko udruženje kolubarskog okruga proslavilo devet godina postojanja (VIDEO)

Povodom obeležavanja devetog rođendana Ženskog udruženje kolubarskog okruga za KISSINFO.rs govorila je PR Katarina Ranković o realizovanim i budućim projektima.

Projekat “Ko kosi, ko vodu nosi” koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, koji se bavi pitanjima neplaćenih poslova unutar domaćinstva, dočekaće svoj uspešan kraj u junu tekuće godine.

“Vezano za projekat imali smo radionice u Lajkovcu i Mionici sa decom srednjoškolskog uzrasta. Najviše radimo sa poljoprivrednicama kolubarskog okruga. Prema istraživanju žene na selu više rade u domaćinstvu u odnosu na žene u gradskim sredinama.”

U toku je sprovođenje projekta “Koliki je moj deo?”, koji se bavi ženama koje se odriču svog nasledstva u korist muških članova svojih porodica.

“Kroz planirane radionice koje su namenjene mladima i deci ćemo razbijati tabue vezano za ovu temu, jer vrlo često mnogi ne znaju koja su njihova prava. Pored ovih još dva projekta su nam u fokusu trenutno, a to su “Da li je zdravlje u planu?” i “Act – Zajedno za aktivno građanstvo” koji je podržan od strane Akta i građanskih inicijativa.” – rekla je PR ŽUKO-a Katarina Ranković.

Celu emisiju vezano za aktivnosti Ženskog udruženje kolubarskog okruga pogledajte u linku ispod teksta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Neumorni lajkovački biciklisti i planinari
Next post Poseta osnovaca iz Radljeva i Pambukovice RB Kolubara