Poseta osnovaca iz Radljeva i Pambukovice RB Kolubara

Učenici osmog razreda OŠ “Dušan Danilović” iz Radljeva i OŠ “Sveti Sava” iz Pambukovice, posetili su RB Kolubara u cilju podrške profesionalne orijentacije učenika. Oko 50 osmaka obišlo je Kolubaru gde su imali priliku da se upoznaju sa najzastupljenijin proizvodnim zanimanjima i poslovima u RB.

Kroz posetu I upoznavanje područja rada RB Kolubara učenici su u pratnji nastavnika I direktorke OŠ “Dušan Danilović” Svetlane Maksimović prisustvovali i predavanju koje je vezano za odabir buduće profesije.

Direktorka OŠ “Dušan Danilović” Radljevo Svetlana Maksimović

“Naša škola gaji dugogodišnu uspešnu saradnju sa RB Kolubara. Rukovodstvo ove firme je prepoznalo potrebu da naši učenici na ovaj način lakše odaberu svoj životni put, jer je pred njima upis u srednju školu. Posetili smo rasadnik “Usluga” u Baroševcu, gde se veliki broj đaka izjasnio za granu ekologije iz ljubavi prema biljkama. Mi svake godine posetimo Kolubaru gde čujemo od eksperata osobine pojedinih zanimanja, što našim učenicima dobro dođe.” – istakla je direktorka obrazovne ustanove iz Radljeva.

Instruktor zavarivanja Dragan Đuketić

Instruktor zavarivanja u Kolubari “Metal” Dragan Đuketić je u izjavi za medije istakao da su učenici na predavanju bili upućeni sa proizvodnim zanimanjima i profilima.

“Ovo nam je praksa duži niz godina. Od skoro radimo sa decom iz Lajkovca i Aranđelovca, već se pokazuju zadovoljavajući rezultati prakse. Učenici koji dolaze kod nas na obuku, a pokažu znanje, budu predloženi za zaposlenje u oblasti za koju se školuju I obučavaju.”

Učenica iz Radljeva Sara Teodosijević je objasnila da njoj I njenim drugarima ovo iskustvo mnogo znači za opredeljenje nakon završene osnovne škole.

Učenica Sara Teodosijević

Nakon obilaska rasadnika “Usluga” u Baroševcu I predavanja, učenici škola iz Radljeva i Pambukovice obišli su Staru montažu, vidikovac PK Polja “D” u Medoševcu. Obilazak je nastavljen u Lazarevcu u okviru kog su posetili Crkvu Svetog Dimitrija i Spomen kosturnicu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Žensko udruženje kolubarskog okruga proslavilo devet godina postojanja (VIDEO)
Next post Devedeset godina škole u Ćelijama (VIDEO)