Aktivnosti i uspesi lajkovačkih planinara – jun prepun izazova i uživanja

Mesec jun bio je uspešan za planinare PSD “Ćira” iz Lajkovca.

4. juna održana je biciklijada sa preko 150 učesnika.

Biciklistička sekcija krenula je na vožnju krajem maja do 4.juna po Istočnoj Srbiji, sa pet učesnika i oko 900km vožnje.

Devet planinara boravilo je u Hrvatskoj na sletu železničkih planinarskih društava bivše Jugoslavije od 15.do18. juna. Učestvovali su planinari iz Ljubljane, Maribora, Celja, Zagreba, Gospića, Bukurešta i Lajkovac, oko 130 učesnika.

Po dolasku, obišli su Rijeku, Opatiju i Fužine. U subotu je bilo nekoliko staza različite težine i uveče druženje u planinskom domu na Platku. U nedelju održana su takmičenja u nadvlačenju kanapa, skoku u dalj, igre spretnosti…

U terminu 17. i  18. jun održani su Dani planinara Srbije. Učešće su uzeli naši vodiči na tehničkim danima vodiča i na državnom prvenstvu u treningu i trejlu.  Nenad Ristić je na srednjoj stazi bio prvi, a Iva Vasić postala je juniorski prvak Srbije u trekingu i trejlu.

Vikend 24/25 jun bio je rezervisan za noćni uspon na Rtanj. Uz put je počela kiša i grmljavina da bi po dolasku u selo Rtanj vreme postalo još gore. Obilne padavine i udari groma primorali su organizatora da otkaže noćni uspon, tako da se preko 400 planinara vratilo kućama.

U julu se nastavljaju radovi na placu PSD Ćira. Pripremaju se akcije: Sokolske planine, Bukulja, Djetinja, a tu su ujedno i pripreme za Triglav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Program manifestacije „Dani Lazarevca“
Next post OBAVEŠTENjE O RASPISANOM JAVNOM POZIVU GO LAZAREVAC