Održana 28. sednica Skupštine GO Lazarevac

Lokalni parlament GO Lazarevac održao je danas 28. sednicu Skupštine sa dve tačke na Dnevnom redu. Usvojen je Predlog odluke o donošenju Dopune Programa izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone GO Lazarevac, dok je u skraćenom postupku usvojen Predlog rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju GO Lazarevac.

Skupština gradske opštine Lazarevac donela je Odluku o donošenju Programa izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone gradske opštine Lazarevac, o izboru strateškog partnera i ovlašćenju predsednika gradske opštine Lazarevac da zaključi i potpiše ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na izgradnji magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone gradske opštine Lazarevac od 20.08.2018. godine. Navedeni Program ima za cilj pokretanje aktivnosti na realizacji izgradnje magistralnog gasovodnog sistema i gasifikacije industrijske zone opštine Lazarevac. U realizaciji izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone opštine Lazarevac na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji učestvuju JP „Srbijagas“ iz Novog Sada, kao investitor; „PROMONT GROUP” d.o.o Novi Sad, kao strateški partner i Gradska opština Lazarevac, kao učesnik u izgradnji.

Razlog za donošenje Dopune Programa izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone gradske opštine Lazarevac je: da se pored objekata navedenih u Programu izgradnje magistralnog gasovoda i gasifikacije industrijske zone gradske opštine Lazarevac obuhvati projektovanje i izgradnja objekata za gasifikaciju industrijske zone za naselja, odnosno delove koji su izostavljeni; promena neophodnih kapaciteta za pojedine objekte gasifikacije usled raseljavanja čitavih naselja, što je uslovljavalo i promenu tehnoloških celina, kao i to što su se pojavile pojedine aktivnosti neophodne za realizaciju gasifikacije kompletne teritorije opštine-

  1. Dovodni gasovodi srednjeg pritiska (DG)
  2. Merno-regulacione stanice široke potrošnje (MRS ŠP)
  3. Distributivne gasne mreže (DGM), sa priključcima (KGP)
  4. Specijalni građevinski radovi – koso-usmereno bušenje (HDD).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Multifunkcionalni spotski teren za školu u Velikim Crljenima, ali to nije sve!(VIDEO)
Next post Asfaltirana još jedna ulica u Brajkovcu (VIDEO)