Održana 8. sednica opštinskog Veća u Lajkovcu (VIDEO)

Dvanaest tačaka našlo se na danas održanoj 8. sednici Veća opštine Lajkovac, a o najznačajnijim nakon sednice govorio je predsednik opštine, Andrija Živković:

“ Sigurno ono što se izdvaja jeste da smo konačno rešili problem lokala gde je nekada postojala apoteka u sklopu Doma zdravlja . Mi smo to na prošloj Skupštini usvojili i evo danas je na Veću odluka verifikovana i ušli smo u postupak izdavanja tog poslovnog prostora. Ja se nadam da ćemo u toku sledeće nedelje raspisati Javni poziv za izdavanje tog prostora i svi zainrteresovani koji budu konkurisali  za zakup moraće da u tom prostoru otvore upravo apoteku”, rekao je pored ostalog Živković.

On je takođe istakao izveštaj direktora lajkovačkog komunalnog preduzeća, gde je došlo do izmene u sistematizaciji u broju radnih mesta.

“Opština je dobila saglasnost za primanje  dva nova radnika i ono što mene posebno raduje jeste da su u pitanju dva izvršioca na terenu, pa će u budućem periodu Komunalno preduzeće u svom kolektivu imati još jednog vodoinstalatera i jednog vozača mašina koje ima komunalno preduzeće, tako da se nadam da če i rad na terenu biti efikasniji. Ne manje bitna stvar jeste i to da će u narednom periodu  ponovo biti raspisan Konkurs za obnovu, održavanje i izgradnju verskih objekata na teritoriji opštine Lajkovac za  ovu kalendarsku godinu. Ono što je meni bilo začuđujuće jeste  da se na ovaj poziv u proteklih nekoliko nedelja niko niie javio i ja apelujem na starešine crkava na teritoriji opštine da uzmu učšće u ovom konkursu  i vide šta mogu sa tim novcem da urade, pre svega u okviru svojih parohija, a budzet za ovu namenu u ovoj godini iznosi dva miliona dinara” , kaže on.

Na ovoj sednici Veća plivačko- vaterpolo klubu Železničar odobreno je 505.000 dinara, a Živković je još jednom istakao značaj ulaganja u mlade i sport, baš kao i u školske objekte i sve ono što poboljšava život pre svega najmlađih lajkovčana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Podela auto sedišta i najava novih investicija u oblasti obrazovanja (VIDEO)
Next post Opština Lajkovac prvi put u Programu unapređenja energetske efikasnosti