Počele pripreme za organizaciju “Dana Lajkovca” – Ovog vikenda sportska manifestacija “Gornjani i Donjani”(VIDEO)

Prvog radnog dana nakon Skupštinskog zasedanja krajem prošle nedelje, u Lajkovcu je danas održana 54. sednica opštinskog Veća.

Pored ostalog usvojeno je nekoliko tačaka koje su se odnosile na funkcionisanje Opštinske Uprave, komunalnog preduzeća i Crvenog krsta, ali i one vezane za organizaciju sportskog događaja „Gornjani i Donjani“ koja će biti realizovani u okviru manifestacije „Dani Lajkovca“.

Nakon sednice o pojedinostima je govorio predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković.

“Usvojene su prve izmene i dopune o unutrašnjoj organizaciji i sistematizciji našeg Javnog komunalnog preduzeća i nadam se da će one doprineti da  ono radi brže i efikasnije u nekom budućem periodu.

Pojedine službe su ukinute i od dve je napravljena jedna upravo zbog efikasnijeg rada.

Ono što je još važnije jeste da smo u petak popodne i subotu prepodne  konačno, izgradnjom podstanice  rešili problem vodosnabdevanja  stanovnika naseljenog mesta Ćelije, tako da svi stanovnici, pogotovo oni u višim  delovima od subote imaju normalno vodosnabdevanje.To se takođe odnosi i na Bajiće u Jabučju“, kazao je on i dodao da su u planu još dve podstanice kojima će biti rešeni problemi sa vodom za stanare na višim spratovima zgrada i to bi trebalo da bude završeno do kraja leta.

„ Za Ivanjdan, 8.9. i 10.jula, to su petak, subota i nedelja biće odigran tradicionalni turnir u Lajkovcu između Gornjana i Donjana, a u organizaciji Sportskog saveza koji dugo nije bio organizovan na teritoriji opštine Lajkovac. Biće obuhvaćena tri sporta: fudbal, košarka i tenis, a očekuje se preko 300 učesnika“ kaže Živković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Lajkovački odbornici usvojili drugi rebalans budzeta(VIDEO)
Next post Konkurs za književnu nagradu „Radovan Beli Marković“