Lajkovački odbornici usvojili drugi rebalans budzeta(VIDEO)

Drugi rebalans budzeta bio je najznačajnija tačka na danas održanoj sednici Skupštine lokalnog parlamenta u Lajkovcu, a usvojen je i niz pratećih odluka uzrokovanih ovim rebalansom.

Bilo je više tačaka važnih za funkcionisanje javnih preduzeća, a nakon sednice o najznačajnijim govorio je predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković.

” Danas smo čuli na Skupštini, i meni je veoma drago da je u Lajkovcu u odnosu na prošlu godinu nezaposlenost smanjena za oko 5 posto, a danas na birou ima svega oko 300 nezaposlenih”, kazao je on, dodavši da su u toku pregovori za otvaranje još jednog preduzeća, pogona za proizvodnju stočne hrane, gde će biti zaposleno oko 40 do 50 lajkovčana.

Budzet opštine rebalansom je uvećan za 105 miliona dinara  i veliki deo tog novca biće opredeljen za funkcionisanje ustanova i preduzeća za drugi deo godine.

” Najbitnija investicija u drugom delu godine svakako će biti izgradnja Seoske kuće u selu Vračević, čija će vrednoast biti oko 50 miliona dinara i sigurno da Vračević kao jedno od najvećih sela naše opštine, posle Jabučja to i zaslužuje. To će pre svega biti mesto  svih ljudi iz Vračevića, ali će takođe biti dato i na koriščenje fudbalskom klubu”, ističe Živković i dodaje da su uz to u planu i tekući radovi  koji se odnose na sanaciju rupa, nekategorisane puteve, zatim su izdvojena srednstva za uređenje unutrašnjosti konaka Brene Mihailović i konaka Radić i drugi poslovi.

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Lajkovac potvrđen je i mandat direktoru komunalnog preduzeća Darku Jevtiću, masteru elektrotehnike iz Donjeg Lajkovca, a na mesto člana Veća Bojana Lukića, koji je na ovu funkciju podneo ostavku, imenovan je Nikola Tomić iz Lajkovca.

Prvi čovek lajkovačke opštine sa svojim saradnicima doneo je odluku da se vašar u Lajkovcu  vrati na staru lokacija, u ulicu Vojvode Mišića, tako da će se prvi vašar ovog leta 7.jula održati upravo na ovoj lokaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Uručene nagrade najboljim učenicima lazarevačkih osnovnih i srednjih škola
Next post Počele pripreme za organizaciju “Dana Lajkovca” – Ovog vikenda sportska manifestacija “Gornjani i Donjani”(VIDEO)