Uručene nagrade najboljim učenicima lazarevačkih osnovnih i srednjih škola

U Gradskoj opštini Lazarevac organizovan je prijem i dodela zasluženih nagrada svim vukovcima i đacima generacije.

Nagrađeno je 45 vukovaca i 12 đaka generacije iz 14 škola na teritoriji GO Lazarevac. U to ime obratio se i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je čestitao svim đacima na postignutim uspesima i uspešnom završetku školske godine.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da ispred GO Lazarevac i u lično ime čestitam uspešan završetak školske godine. Nosioci Vukove diplome će dobiti poklon knjige, a đacima generacije će pored knjiga biti uručeni laptopovi i tableti. Svim vukovcima i đacima generacije biće dodeljena novčana nagrada u visini dve prosečne plate od naredne za ovu školsku godinu.Do kraja septembra biće dodeljeni poklon vaučeri u iznosu od 50.000 dinara što je prvi put u našoj opštini. Osnovne i srednje škole će dobiti 64 smart table za nastavu koje će biti podeljene po školama u dogovoru sa Aktivom direktora. Do kraja godine ćemo se potruditi da obezbedimo što veći broj smart tabli kako bi unapredili nastavu. Ono što je bitno reći jeste to da je Lazarevac jedina opština koja je dobila 64 smart table na teritoriji cele Srbije“, rekao je on.

Pored rekonstrukcija škola koje se rade na teritoriji GO Lazarevac biće započeti radovi u srednjim  i osnovnim školama.

„U Srednjoj školi „Gimnazija u Lazarevcu“ biće zamena stolarije i toaleta, isto kao i u Osnovnim školama „Vojislav Voka Savić“ i „Knez Lazar“. U Muzičkoj školi „Marko Tajčević“ biće izvršena celokupna zamena energetske efikasnosti i toaleta. Osnovna škola „Dule Karaklajić“ će dobiti zamenu toaleta i stolarije, ali i renoviranje krova. Pored toga se očekuje završetak i stavljanje u funkciju dve balon sale u Osnovnoj školi „Vojislav Voka Savić“ i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, dodao je Stević.

 

Pored toga je pozvao sve studente da konkurišu za godišnje nagrade i da se jave na javni poziv koji je objavljen na sajtu GO Lazarevac kako bi ostvarili pravo kao redovni studenti fakulteta na teritoriji Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Dodela nagrada za najlepše dvorište Gradske opštine Lazarevac (VIDEO)
Next post Lajkovački odbornici usvojili drugi rebalans budzeta(VIDEO)