Podelite svoje iskustvo: Medijska pismenost kod mladih

Želeli bismo da čujemo  učitelje, nastavnike, profesore i drugo nastavno osoblje koji su spremni da podele svoja iskustva kako bi pomogli našem predstojećem istraživanju medijske pismenosti kod mladih.


Dinamičan i ubrzan napredak u svetu digitalnih tehnologija (npr. botovi, virtualna okruženja, hologrami, digitalni pomoćnici i AI proširena stvarnost), kao i povećana upotreba interneta, podstakli su raspravu o važnosti pripreme mladih za pristup, korišćenje, razumevanje i kritičku procenu svih oblika medija. Ovo je još važnije kada, prema istraživanju koje je 2020. sprovela EU Kids Online mreže, mladi ljudi u dobi od 9 do 16 godina provode u proseku gotovo tri sata (2,8 sati) na internetu svaki dan. U nekim državama članicama, poput Francuske, Nemačke, Italije, Portugala i Španije, taj se prosek udvostručio ili je gotovo  udvostručen od 2010.


Zbog sve većeg korišćenja interneta ali i nepravilnog razumevanja sadržaja u digitalnom okruženju ZOS Radio i KISS Radio su odlučili da pokrenu istraživanje, kako bi pronašli odgovore i podigli svest o neophodnosti medijske pismenosti kod mladih.


Ključne stvari koje želimo da znamo su:

  • Na koji način se informiše nastavno soblje, a na koje učenici?
  • U čemu se ogleda medijska (ne)pismenost učenika?
  • Kako mediji utiču na mlade?
  • Koliko su nastavnici pripremljeni da predaju medijsku pismenost?

Podatke o ispitanicama nećemo koristiti bez prethodnog pristanka, a cilj nam je da ukažemo na opšte, sistemske probleme. Odgovori su sigurni i enkriptovani.


Kako učestvovati?


Da biste podelili svoje iskustvo, sve što treba da učinite je da popunite obrazac u nastavku teksta. Takođe nas možete kontaktirati putem e -pošte: info@radiokiss.rs


Molimo Vas da navedete sledeće informacije:


 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Obeležena 109. godišnjica od Kolubarske bitke (VIDEO)
Next post Hakeri napali EPS