Rajac – planina zmajeva (VIDEO)

Planina Rajac jedno je od omiljeih izletišta u Srbiji. Izuzetna klima, bogata flora, planinarske staze, uzletište paraglajdera i čist vazduh, više su nego dovoljni da Rajac svakodnevno ugosti veliki broj zaljubljenika u prirodu.

Njegovi česti posetioci su i mališani iz vrtića ‘’Kaja” iz Ljiga. Oni su, drugu godinu za redom organizovali ‘’Festival zmajeva”.

‘’Ove godine želeli smo da sa što više sadržaja obogatimo manifestaciju  a u tome su nam pomogli ‘’Beli orlovi”  i naši srednjoškolci sa nastavnicom hemije, Jelenom Tošanić, koji su pripremili mali hemijski spektakl, a najveća podrška su svakako roditelji”, rekla je direktorka PU’’Kaja”, Tijana Karganović.

Nakon pozorišne predstave, čija su tema, naravno bili zmajevi i princeze,  deca su prošetala do posebno pripremljeng mesta, gde su se preselila u jedno sasvim drugo vreme.

Zahvaljujući Udruženju za očuvanje starih zanata i veština ‘’Beli orlovi”, deca su se obrela u srednjevekovnom viteškom kampu, gde su ih dočekali pravi vitezovi, srednjevekovne dame u autentičnim kostimima, ali i ondašnje igre, stari zanati, oružje i borbe. Svako dete moglo je da čuje priču o vitezovima , da sazna mnogo toga o njihovom oružju, izradi i upotrebi, da gleda ali i učestvuje u borbama i okuša se u streličarrenju… Uz sve to, paraglajderi su dočarali ambijent, podsećajući na mitska bića visoko na nebu, dok su nad glavama mališana leteli, a ko drugi nego zmajevi od papira.

Sve u svemu, sjajan provod za decu iz vrtića ‘’Kaja” koja su , verujemo, u svojim glavicama često maštala upravo o baš ovakvom bajkovitom danu uz vitezove, princeze i zmajeve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post PENZIONERI IDU BESPLATNO U BANJU
Next post Nova vozila za Dom zdravlja u Lajkovcu (VIDEO)