Šapić obišao radove na rekonstrukciji OŠ “Voka Savić“ (VIDEO)

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, sa rukovodstvom opštine Lazarevac na čelu sa predsednikom Bojanom Stevićem, obišlao je danas radove na rekonstrukciji OŠ “Vojislav Voka Savić”.

Prvi čovek lazarevačke opštine ovom prilikom zahvalio je Gradu na brojnim investiranjima u objekte osnovnih i srednjih škola u našem gradu.

” U ovoj godini zahvaljujući gradonačelniku i ljudima iz Grada Beograda, na teritoriji opštine Lazarevac na ukupno šest škola radovi su ili završeni ili su u toku. Trenutno se izvode radovi na tri škole: OŠ “Voka Savić”, OŠ “Knez Lazar” i MŠ “Marko Tajčević”. “Kne Lazar” je druga škola po veličini na teritoriji grada Beograda sa preko 7,5 hiljada kvadrata, gde se trenutno radi na zameni stolarije. Očekujemo uskoro raspisivanje Javne nabavke za dve matične škole ,OŠ “Mihailo Mladenović- Selja” u Dudovici i škole u Junkovcu. To su stvari koje će sigurno unaprediti obrazovni sistem u Lazarevcu” rekao je Stević.

On je takođe istakao da je Grad Beograd pomogao u izgradnji dve balon sale, u OŠ “Voka Savić” i u MZ Veliki Crljeni, urađene su multifunkcionalne podloge u okviru svih školskih terena škola u Lazarevcu, gde je za to bilo mogućnosti. Pored toga, kako kaže, uz podršku grada nabavljene su i 63 interaktivne table za svih 13 lazarevačkih škola.

” Pored putne infrastrukture, obrazovnog sistema, terena, gradske pijace, odnosno tržnice koja će do kraja novembra biti pokrivena u potpunosti, izvode se i radovi na završetku garaže i trga ispred opštine. Tu smo imali nesreću da firma koja je izvodila radove ode u stečaj zbog njihove neodgovornosti. Narednih dana biće još nekih noviteta i ja se nadam da će naši građani vrednovati sve ove radove koje Grad Beograd finansira na teritoriji opštine Lazarevac” ističe on.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić kaže da se Grad u poslednih godinu ipo dana trudio da obezbedi značajna sredstva  za kapitalne investicije, kao i za stalno funkcionisanje.

“Lazarevac je uložio ogromna sredstva upravo u kapitalne infrastrukturne stvari, a od novca koji smo mi opredelili , ako se ne varam preko 50 ulica je rekonstruisano, urađena kanalizacija, škole…i da se ne ponavljam. Čekamo vrtić u Stepojevcu i  očekujemo da će sve biti spremno za nekih desetak dana i da ćemo dobiti izvođača” navodi Šapić.

Povodom slave hrama Svetog velikomučenika Dinitrija u Lazarevcu, Aleksanadr Šapić je sa opštinskim rukovodstvom bio gost na svečanom ručku u Parohijskom domu, kome je prisustvovao i Episkop Šumadijski Gospodin Jovan, sveštenstvo hrama i ostale zvanice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Privremeni organ opštine Lajkovac usvojio treći rebalans budzeta (VIDEO)
Next post “STAZAMA KOLUBARSKE BITKE”: Tradicionalna akcija PSD “Ćira” Lajkovac