Privremeni organ opštine Lajkovac usvojio treći rebalans budzeta (VIDEO)

U Lajkovcu je danas održana treća sednica Privremenog organa sa Dnevnim redom od 13. tačaka.

Najznačajniji na ovom zasedanju  bili su devetomesečni izveštaj o izvršenju budzeta, treći rebalans budzeta opštine Lajkovac, set tačaka koje su se odnosile na porez na imovinu i druge.

Rezime je nakon zasedanja dao predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac, Andrija Živković.

“Prihodna strana je, po rečima izvestioca i više nego dobra i iznosi oko 71 procenat, dok je izvršenje budzeta za prvih devet meseci u procentima oko 60 posto, što je nešto više u odnosu na prethodne godine.

Ja se nadam,. ako nas vremenske prilike posluže, das ćemo do kraja godine imati znatno veće izvršenje samog budzeta, jer ćemo imati određene radove koji se planiraju do kraja godine, tako da se nadam da ćemo i taj novac koji smo planiralui, utrošiti.

Što se rebalansa tiče, tu je novih 90 miliona i 20 miliona dinara iz ušteda  u toku godine.

Ono što mene najvie raduje i što mogu da najavim  jeste da smo već danas odvojili novac za ulaganja za naše najmlađe, pri čemu pre svega mislim na sportsku infrastrukturu  za šta je opredeljeno oko 20 miliona dinara  i nešto više, ukoliko računamo igralište u školi u Ćelijama i presvlačenje tartanom sportskog kompleksa u OŠ “Mile Dubljević”, kao i košarkaški teren u sklopu fudbalskog stadiona “Železničar” i izgradnju novog mini pič terena.

Takođe, odvojilki smo novac za izgradnju arteških bunar , krenuli smo od Donjeg Lajkovca, odvojili smo  oko 3 miliona za izradu istražnih bušotina i ova procedura će zbog zakonskih regulativa trajati oko godinu, godinu ipo dana. To će nam biti praksa i u narednom periodu, pre svega za ona seoska područja koja imaju problem sa vodosnabdevanjem , pa je naredni arteški bunar planiran za Bajevac”, kaže Živković.

On ističe da će u narednom periodui biti rešen problem deponije koja se nalazi u Ćelijama, istakao je novinu u JP “Gradska čistoća” da se kontejneri ubuduće prazne i vikendom, rebalansom je opredeljen novac za zamenu stolarije u školama u Ćelijama i Markovoj Crkvi, a izdvojen je novac i za nabavku materijala za postavljanje fasade u OŠ “Mile Dubljević” u Donjem Lajkovcu .

“Stavili smo nekoliko puteva na projektovanje da bi ih realizovali u sledećoj godini . To su pre svega putevi u Bajevcu, Donjem Lajkovcu, jedan deo ulice Milene Pavlović Barili, Hilandarska ulica u Rubribrezi, u Strmovu put za groblje, put za Pavloviće u Markovoj Crkvi, ulice Alekse Šantića, Grgura Brankovića , put za groblje u Pridvorici  i tako dalje.

U toku su radovi na brojnim deonicama što se tiče asfaltiranja na teritoriji opštine Lajkovac i ja se nadam da ćemo u saradnji sa Putevima Srbije i Ministarstvom građevine  i infrastrukture u tom pravcu nastaviti  i sledeće godine. Odvojen je i novac za projektovanje dve nove pešačke staze u ulici Isidore Sekulić pored crkve, a oko 1,5 milion dinara izdvojen je za zaštitnu ogradu koja nedostaje na delu novoizgrađenog parkinga i poštanske štedionice, kako bi, pre svega pešacima i biciklistima olakšali prolaz kroz taj potez.

Ugovorili smo i projektovanje za izgradnju fekalne kanalizacije u Selu Lajkovac ka Filipovićima, odvojeno je oko 10 miliona dinara za opremanje unutrašnjosti oba konaka i oko 2 miliona dinara za drugu fazu ozelenjavanja poteza oko konaka ”, ističe on.

Živković je takođe istakao da neće biti novog opterećenja za stanovnike opštine Lajkovac  jer porez na imovinu i amortizaciju cene kvadratnog metra ostaje nepromenjen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Kulturni centar Lajkovac ustanovio plaketu za očuvanje tradicije „Braća Bajić“
Next post Šapić obišao radove na rekonstrukciji OŠ “Voka Savić“ (VIDEO)