Tradicionalno takmičenje u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe(VIDEO)

Na reci Kolubari kod Jolića vodenice u Lajkovcu danas je održano takmičenje u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe.

Ispred Turističke organizacije opštine Lajkovac, koja je pokrovitelj manifestacije, medijima se obratila Dušica Jovičić direktorka ove ustanove.

„Kako je manifestacija zabavnog i takmičarskog karaktera danas je okupila izvestan broj  učesnika koji će se takmičiti kako u pecanju za seniore i juniore, tako i u nadmetanju kuvanja riblje čorbe“.

Jovičićeva je dodala da TO Lajkovac i ove godine uzima učešće u obeležavanju poznate manifestacije „Dani Lajkovca“. U saradnji sa Lovačkim udruženjem „Dragan Radović“ biće održan 23.jula „Kolubarski kotlić“, revija takmičenja u kulinarstvu.

Predsednik sportsko-ribolovačkog udruženja „Šaran“, Saša Pivić je veoma zadovoljan brojem prijavljenih učesnika, te se ovim putem zahvalio TO Lajkovac i takmičarima koji su upotpunili događaj na odzivu.

„Vremenski uslovi su uticali na ovako veliki odziv ribolovaca i na samu organizaciju. Do sada nije bilo takmičara u seniorskoj konkurenciji, dok je ove godine svih trideset mesta popunjeno. Za lepše dane odložili smo takmičenje juniora, zbog bezbednosti najmlađih. Ukupan broj učesnika u pecanju u tri kategorije ove godine je bio šezdeset, dok je prijavljeno sedamnaest takmičara u kuvanju kotlića“.

Program tradicionalne manifestacije na Kolubari upotpunjen je predstavom dece vrtićkog uzrasta PU „Leptirić“ i glumaca Kulturnog centra Lajkovac.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Podeljena auto-sedišta – Najavljeni brojni benefiti za najmlađe lazarevčane(VIDEO)
Next post Brojne aktivnosti ovog leta za PSD “Ćira” iz Lajkovca