Brojne aktivnosti ovog leta za PSD “Ćira” iz Lajkovca

Početak jula obeležilo je nekoliko aktivnosti  PSD “Ćira”  iz Lajkovca.

Nadja Arsenijević  je postala juniorski prvak Srbije u planinskom trčanju na ultra trejlu, na Tari, tako da Ćira ima još jednog državnog prvaka.

“Jedna ekipa je 8. jula učestvovala u takmičenju na Kolubari u kuvanju riblje čorbe. Iako nam to nije u “opisu  posla”, sve aktivnosti koje imaju za cilj promociju Lajkovca su sa naše strane podržane. Devetog jula išli smo na akciju PD Bukulje povodom obeležavanja 90 godina njihovog društva. Istog dana druga ekipa bila je  na Rajcu i pravila  kružnu turu od 25km, pritom odlazeći na vodopad, Purinu crkvu, Siljak, Suvobor i vrh Rajca. Najlepša akcija u ovom periodu je kampovanje u podnožju Čovke ( selo Ćelije, nedaleko od manastira Sv.Georgija). Vlada Jevtic je organizovao kampovanje i noćenje dece uz predhodno uređenje prostora i potom podizanje kampa, spremanje hrane”, priča predsedik lajkovačkog planinarsko smučarskog društva,  Vladan Jakovljević.

U narednom periodu sprema se akcija Kostajnik, pripreme za Triglav kao i učešće na gulašijadi koju prave lovci,  zatim i manifestacija koju organizuje moto klub TNT Lajkovac ( takmičenje u pečenju prasića). Sve u svemu jedno sadržajno leto a prave aktivnosti tek predstoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Tradicionalno takmičenje u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe(VIDEO)
Next post Snežani Đenić uručena nagrada “Dimitrije Tucović” u Gradskoj biblioteci Lazarevac (VIDEO)