USKORO ĆE SE ZNATI SVE O VOJNOM ROKU U SRBIJI! Vučević najavio: Duplo duže trajanje za one koji odbiju

Predlog ministarstva duplo duže trajanje vojnog roka za one koji neće da nose oružje.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će danas biti veoma važan događaj za Ministarstvo odbrane, jer će tog dana prestaviti godišnju analizu stanja u Vojsci Srbije, kada će ceo vojni vrh i Ministarstvo odbrane podneti izveštaj predsedniku države.

“Toga dana imaćemo jedan prikaz naoružanja i vojne opreme i argumentovano ćemo predsedniku obrazložiti zašto smatramo da treba ukinuti suspenziju obaveza služenja vojnog roka, kao i to koliko predlažemo da on traje” – rekao je on za TV Pink.

Trinaest godina nakon što je prešla na profesionalnu vojsku, a obavezni vojni rok stavila ad acta, u Srbiji je pokrenuta inicijativa da se on ponovo uvede.

Inicijativu je pokrenuo Generalštab Vojske Srbije i predlog podneo 4. januara predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U obrazloženju Vojska je navela da predlog dolazi “nakon detaljnog razmatranja opšte bezbednosne situacije i savremenih izazova sa kojima se suočava Srbija kao vojno neutralna zemlja”.

Detalji o kojim izazovima je reč nisu precizirani.

Pored toga, saopšteno je i da predlog dolazi sa ciljem “podizanja odbrambenih sposobnosti Vojske Srbije, kroz podmlađivanje i unapređenje popune i obučenosti aktivnog i rezervnog sastava”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Lazarevački prosvetari na Svetosavskom balu (VIDEO)
Next post U najavi ulaganja u bioskopsku salu CZK – Fotelje, podovi i novo ozvuučenje za bolji ugođaj (VIDEO)