‘’Vojni krug” dobija novu saobraćajnicu (VIDEO)

Potpuna rekonstrukcija Izviđačke ulice u Lajkovcu nalazi se u završnoj fazi.

U prvobitnom stanju,ulica dužine oko 700 metara bila je široka oko 4 metra, dok će po završetku radova  imati šest metara širine sa obostranim trotoarima popločanim behatonom.

‚‚Biće urađena nova kišna i deo fekalne kanalizacije oko samog objekta bazena koji se ovde nalazi. Ukoliko nas vreme bude poslužilo, u narednih mesec dana očekujemo i završne radove, odnosno asfaltiranje“, rekao je predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković.

On je takođe istakao da će izgradnjom ove saobraćajnice čitav ovaj deo, u Lajkovcu poznat kao ‚‚Vojni krug“ u kome se nalaze sportske, kulturne i obrazovne institucije izgledati modernije i pristupačnije. Vrednost radova za izgradnju Izviđačke ulice  iznosi 50 miliona dinara, gde najveći deo troškova u visini od 40 milioa finansira EPS, a preostalih deset miliona obezbedila je opština Lajkovac.

Živković je takođe najavio i izradu veštačkog terena u neposrednoj blizini bazena , kao i skori početak radova na jednom od konaka koji se nalazi u ovom delu, dok će rebalansom  biti obezbeđen i novac koji nedostaje za izgradnju parternog uređenja  oko samog konaka.

On je podsetio i na skori rebalans budzeta opštine Lajkovac i buduće planove koji moraju biti u skladu sa  rastom cena na tržištu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Nastavlja se rešavanje problema nedostajuće kanalizacione mreže u lajkovačkim selima (VIDEO)
Next post Ministar Momirović u poseti Lazarevcu (VIDEO)